roladki z bakłażana czosnkowo-serowe

pikantna przekąska z roztopionym serem i czosnkiem. To danie jest łatwe w przygotowaniu, apetyczne i zdrowe. Roladki z bakłażana z serem i czosnkiem to świetna przekąska na ucztę.
AbigailAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 5 g
tłuszcze 72 % 26 g
węglowodany 14 % 5 g
229 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

pokrój bakłażana wzdłuż na plastry o grubości 5-7 mm, posyp solą (aby gorycz zniknęła).

zetrzyj ser topiony, drobno posiekaj czosnek, drobno posiekaj koperek.

wszystko to teraz wymieszaj, dodając majonez.

bakłażany smażyć z obu stron w rastrze. olej na złoty kolor. Po schłodzeniu.

posmaruj każdy plasterek mieszanką sera, zwiń w rolkę, zabezpieczając wykałaczką lub szpikulcem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g

Podobne przepisy