roladki z bakłażana czosnkowo-serowe
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój bakłażana wzdłuż na plastry o grubości 5-7 mm, posyp solą (aby gorycz zniknęła).
zetrzyj ser topiony, drobno posiekaj czosnek, drobno posiekaj koperek.
wszystko to teraz wymieszaj, dodając majonez.
bakłażany smażyć z obu stron w rastrze. olej na złoty kolor. Po schłodzeniu.
posmaruj każdy plasterek mieszanką sera, zwiń w rolkę, zabezpieczając wykałaczką lub szpikulcem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g