wieprzowina po wiejsku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
porcje kroimy wieprzowinę, bij trochę po obu stronach.
wszystkie kawałki pieprzem, solą, posyp przyprawami i odstaw na 15 minut.
blachę do pieczenia smarujemy odpływ.olej, połóż na nim mięso.
pokrój pomidory koktajlowe w cienkie plasterki, połóż je na mięsie. Otrzymasz 2 kółka na kawałek.
posiekaj cebulę, połóż na pomidorach.
wymieszaj starty czosnek ze śmietaną. Polej mięso powstałym sosem.
grubo posiekaj pieczarki, rozłóż na sosie.
posyp wszystko posiekanymi ziołami i startym serem.
Rozgrzej piekarnik do 160gr. Piecz wieprzowinę przez 40 minut.
po temp. podnieś do 180-200 i przytrzymaj naczynie, aż pokryje się złotą skórką.
wszystkie kawałki pieprzem, solą, posyp przyprawami i odstaw na 15 minut.
blachę do pieczenia smarujemy odpływ.olej, połóż na nim mięso.
pokrój pomidory koktajlowe w cienkie plasterki, połóż je na mięsie. Otrzymasz 2 kółka na kawałek.
posiekaj cebulę, połóż na pomidorach.
wymieszaj starty czosnek ze śmietaną. Polej mięso powstałym sosem.
grubo posiekaj pieczarki, rozłóż na sosie.
posyp wszystko posiekanymi ziołami i startym serem.
Rozgrzej piekarnik do 160gr. Piecz wieprzowinę przez 40 minut.
po temp. podnieś do 180-200 i przytrzymaj naczynie, aż pokryje się złotą skórką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g