Mezhivo z bakłażan pomidor i cebula
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój bakłażany w koła, Posol i pozostaw na 15-20 minut, aby gorycz zniknęła.
w międzyczasie musisz pokroić pomidory i cebulę w pierścienie.
opłucz pod wodą podlewane bakłażany, pozwól płynowi spłynąć. Następnie usmaż w rastrze.olej. Staraj się nie dodawać oleju, w przeciwnym razie danie wyjdzie tłuste.
przenosimy bakłażany do kotła.
smażyć na tej samej patelni, na której były cebula z pomidorami. Wszystko to następnie dodamy do bakłażana.
dodaj ocet, sól, cukier, bulion. Możesz umieścić lavrushkę, czosnek, świeże zioła.
trzymaj w ogniu przez 15-20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g