Mezhivo z bakłażan pomidor i cebula

to danie jest idealne, zarówno gorące, jak i zimne. Smak warzyw jest szczególnie dobry po schłodzeniu. Bakłażan jest pyszny w połączeniu z pomidorami, z cebulą...
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 38 % 5 g
węglowodany 54 % 7 g
67 kcal
IG: 86 / 0 / 14

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

pokrój bakłażany w koła, Posol i pozostaw na 15-20 minut, aby gorycz zniknęła.

w międzyczasie musisz pokroić pomidory i cebulę w pierścienie.
opłucz pod wodą podlewane bakłażany, pozwól płynowi spłynąć. Następnie usmaż w rastrze.olej. Staraj się nie dodawać oleju, w przeciwnym razie danie wyjdzie tłuste.
przenosimy bakłażany do kotła.
smażyć na tej samej patelni, na której były cebula z pomidorami. Wszystko to następnie dodamy do bakłażana.
dodaj ocet, sól, cukier, bulion. Możesz umieścić lavrushkę, czosnek, świeże zioła.
trzymaj w ogniu przez 15-20 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy