Proste ciasto do pizzy w mikserze do ciasta

Szybkie ciasto do pizzy (i nie tylko) - Oceń). Na 2 średnie pizze
Ulisa78Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 7 g
tłuszcze 14 % 8 g
węglowodany 73 % 41 g
269 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowanie składu

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zasypiamy wszystko suche w kombajnie

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Mieszane na 1 prędkości

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Krótko wszystko zmieszane z 1 prędkością

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj ciasto na 2 prędkości 1-2 min.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotowe ciasto można natychmiast wykorzystać lub odpocząć, dociera do mnie, gdy przygotowuję nadzienie. mam dość jednego bardzo dużego lub dwóch średnich.

wg przepisu w oryginale drożdże można 10-15 g. świeże, woda ciepła 125-150 (ja od razu wlewam 150)

najpierw wymieszaj suche składniki z 1 prędkością, a następnie dodaj płynne. Mieszaj krótko najpierw na 1 prędkości, a następnie na 2 przez 1-2 minuty. Gotowe ciasto można wykorzystać natychmiast i można je podawać jak zwykle w ciepłym miejscu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy