proste ciasto do pizzy w mikserze do ciasta
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie składu
Krok 2:
Zasypiamy wszystko suche w kombajnie
Krok 3:
Mieszane na 1 prędkości
Krok 4:
Krótko wszystko zmieszane z 1 prędkością
Krok 5:
Wymieszaj ciasto na 2 prędkości 1-2 min.
Krok 6:
Gotowe ciasto można natychmiast wykorzystać lub odpocząć, dociera do mnie, gdy przygotowuję nadzienie. mam dość jednego bardzo dużego lub dwóch średnich.
wg przepisu w oryginale drożdże można 10-15 g. świeże, woda ciepła 125-150 (ja od razu wlewam 150)
najpierw wymieszaj suche składniki z 1 prędkością, a następnie dodaj płynne. Mieszaj krótko najpierw na 1 prędkości, a następnie na 2 przez 1-2 minuty. Gotowe ciasto można wykorzystać natychmiast i można je podawać jak zwykle w ciepłym miejscu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g