skład / składniki
metoda gotowania
osobiście bardzo lubię każdą zupę kremową lub zupę puree, ale w chłodne jesienne i zimowe wieczory chcę zafundować sobie coś wyjątkowego, rozgrzewającego, satysfakcjonującego i podnoszącego na duchu.
ta zupa jest nie tylko bardzo delikatna w konsystencji, nie tylko bardzo sycąca i miękka, ale także piękna, ponieważ ma delikatny pomarańczowy kolor. To wciąż ta sama moja ulubiona zupa puree na serkach topionych, tylko z dodatkiem nowych składników, które sprawiają, że jest jeszcze piękniejsza.
dlatego polecam go ugotować, ponieważ cieszy nie tylko żołądek, ale także wygląd. Taką zupę mogę przygotować przynajmniej codziennie! Nawiasem mówiąc, podstawę dania można zapisać, ale produkty można dodawać różne. Pokaż swoją wyobraźnię i eksperymentuj. Na przykład dodaj kukurydzę lub paprykę.
do rondla, w którym ugotuje się naszą zupę, wysyłamy masło, topimy je.
dodaj drobno posiekaną cebulę. Podsmaż cebulę, aż będzie przezroczysta.
Dodaj do cebuli startą lub drobno posiekaną marchewkę, którą smażymy przez 3-4 minuty.
teraz dodaj ziemniaki pokrojone w drobną kostkę do garnka i smaż jeszcze przez 3-4 minuty.
napełnij wszystko bulionem, solą do smaku i gotuj, aż warzywa będą gotowe.
gdy warzywa są ugotowane, zdejmij patelnię z pieca i za pomocą zanurzonego blendera Zamień wszystko w puree (uważaj, aby się nie poparzyć).
ponownie włóż zupę do pieca, zagotuj, dodaj wino.
ponownie zagotuj, dodaj śmietanę, ponownie zagotuj.
teraz czas na ser. Ser musimy najpierw zetrzeć. Wysyłamy go do wrzącej zupy i przy ciągłym mieszaniu pozwalamy mu całkowicie stopić się w zupie, aby nabrała jednorodnej konsystencji. Gdy tylko ser się rozpuści, zdejmij zupę z ognia.
rozgrzej patelnię i usmaż boczek na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
połóż boczek na papierowej serwetce, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
natychmiast podawaj, dodając porcje smażonego boczku do smaku do każdego talerza.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Beztłuszczowa śmietana - 59 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g