Zupa serowa z boczkiem i ziemniakami na bulionie z kurczaka

rozgrzewająca, satysfakcjonująca i podnosząca na duchu, delikatna zupa. To wciąż ta sama moja ulubiona zupa puree na serkach topionych, tylko z dodatkiem nowych składników, które sprawiają, że jest jeszcze piękniejsza.
drammking1Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 6 g
tłuszcze 43 % 9 g
węglowodany 29 % 6 g
132 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

osobiście bardzo lubię każdą zupę kremową lub zupę puree, ale w chłodne jesienne i zimowe wieczory chcę zafundować sobie coś wyjątkowego, rozgrzewającego, satysfakcjonującego i podnoszącego na duchu.
ta zupa jest nie tylko bardzo delikatna w konsystencji, nie tylko bardzo sycąca i miękka, ale także piękna, ponieważ ma delikatny pomarańczowy kolor. To wciąż ta sama moja ulubiona zupa puree na serkach topionych, tylko z dodatkiem nowych składników, które sprawiają, że jest jeszcze piękniejsza.
dlatego polecam go ugotować, ponieważ cieszy nie tylko żołądek, ale także wygląd. Taką zupę mogę przygotować przynajmniej codziennie! Nawiasem mówiąc, podstawę dania można zapisać, ale produkty można dodawać różne. Pokaż swoją wyobraźnię i eksperymentuj. Na przykład dodaj kukurydzę lub paprykę.


do rondla, w którym ugotuje się naszą zupę, wysyłamy masło, topimy je.
dodaj drobno posiekaną cebulę. Podsmaż cebulę, aż będzie przezroczysta.
Dodaj do cebuli startą lub drobno posiekaną marchewkę, którą smażymy przez 3-4 minuty.
teraz dodaj ziemniaki pokrojone w drobną kostkę do garnka i smaż jeszcze przez 3-4 minuty.
napełnij wszystko bulionem, solą do smaku i gotuj, aż warzywa będą gotowe.
gdy warzywa są ugotowane, zdejmij patelnię z pieca i za pomocą zanurzonego blendera Zamień wszystko w puree (uważaj, aby się nie poparzyć).
ponownie włóż zupę do pieca, zagotuj, dodaj wino.
ponownie zagotuj, dodaj śmietanę, ponownie zagotuj.
teraz czas na ser. Ser musimy najpierw zetrzeć. Wysyłamy go do wrzącej zupy i przy ciągłym mieszaniu pozwalamy mu całkowicie stopić się w zupie, aby nabrała jednorodnej konsystencji. Gdy tylko ser się rozpuści, zdejmij zupę z ognia.
rozgrzej patelnię i usmaż boczek na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
połóż boczek na papierowej serwetce, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
natychmiast podawaj, dodając porcje smażonego boczku do smaku do każdego talerza.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Beztłuszczowa śmietana - 59   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g

Podobne przepisy