aby przygotować pyszne ciasto na chebureki, najlepiej użyć metody budyniowej. Aby to zrobić, dodaj sól i olej do wrzącej wody, a następnie mąkę i wszystko szybko wymieszaj. Do schłodzonej masy wprowadza się inne składniki, takie jak jaja kurze. Ciasto jest delikatne i łatwe do rozwałkowania.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach na ciasto cheburek:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
mąka | 325 | 12 | 1 | 67 |
wódka | 235 | 0 | 0 | 0.1 |
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
mąka pszenna | 325 | 12 | 1 | 67 |
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
chrupiące ciasto chebure? Jest rozwiązanie!
dodanie odrobiny wódki do przepisu na ciasto cheburek zamieni je w chrupiącą i delikatną bazę do pieczenia. Wódka, reagując z wrzącym olejem, tworzy najbardziej chrupiącą skórkę, za którą tak bardzo kochają to danie. I nic nie stoi na przeszkodzie, aby ciasto na Czeburek było również kremowe. Jeśli chcesz przygotować go na przyszłość, najlepiej przechowywać w lodówce nie dłużej niż dwa dni.
gdzie jeszcze możesz użyć ciasta na cheburek?
jeśli mięso mielone się skończy, a ciasto na Czeburek pozostanie w nadmiarze, można z niego przykleić małe płaskie ciasta i smażyć na oleju bez nadzienia. Lub szybko zbuduj bardzo smaczne nadzienie serowe z pomidorami. Może Ci się spodobać tak bardzo, że zapomnisz o klasycznych cheburekach. Przepis na ciasto może być dowolny. Możesz przykleić ciasta do rozmiaru patelni, ale nie rób ich zbyt grubych.
porady :
- zamiast wódki do ciasta można dodać alkohol rozcieńczony wodą w stosunku 1: 1
- chebureki są pyszne, gdy są gorące, więc smaż je według liczby porcji, aby zjeść je od razu
- upewnij się, że woda nie dostanie się do oleju do smażenia, w przeciwnym razie zacznie pękać i rozpryskiwać
chcesz zrobić pyszne i proste ciasto na cheburek-przepisy od 1000.menu pomoże.