ciasto cheburek na wrzącej wodzie

bardzo smaczne ciasto na ulubione danie! Gotuj! Ciasto na cheburek można przygotować we wrzącej wodzie. Aby to zrobić, potrzebujesz minimum składników. Przepis jest bardzo prosty, ale jednocześnie chebureki są po prostu cudownie smaczne. Złocista chrupiąca skórka, cienkie ciasto, a w połączeniu z soczystym nadzieniem - po prostu polizasz palce! Ciasto według tego przepisu nie przykleja się do rąk, jest plastyczne, elastyczne, elastyczne, przyjemne w pracy. Aby danie było smaczne, ciasto jest rozwałkowane maksymalnie cienko. Jest dość elastyczny, nie pęka.
oksaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 5 % 3 g
węglowodany 80 % 44 g
231 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

robienie ciasta to prawdziwa umiejętność. Gospodyni wkłada w ten proces całą duszę i wysiłki. A ci, którzy nigdy nie próbowali wyrabiać ciasta, nie muszą się niczego bać, ponieważ wszystko w życiu dzieje się po raz pierwszy. I nie możesz odmówić tak pysznego dania jak chebureki, tylko dlatego, że musisz majstrować przy cieście. Ciasto na wrzącej wodzie nie jest trudne do przygotowania, a czebureki z niego są po prostu pyszne! Przepis jest skazany na sukces.

do gotowania potrzebujesz bardzo niewielu składników. Jeśli nie można znaleźć tłuszczu wieprzowego, możesz wziąć kawałek tłuszczu i stopić tłuszcz na patelni. Smalec należy najpierw drobno posiekać, a gdy tłuszcz się topi, Usuń skwarki. Tłuszcz należy spuścić do słoika lub innego pojemnika z pokrywką. Gdy tłuszcz ostygnie, można go stosować zgodnie z przeznaczeniem.

1. Wybieramy naczynie, w którym zagniatamy ciasto. Zwykle jest to głęboka i wystarczająco szeroka miska.

2. Przesiej mąkę do przygotowanej miski, wlej sól i cukier.

3. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj.

4. W międzyczasie dodaj tłuszcz wieprzowy do miski do suchych składników, szybko pocieraj masę rękami w okruchy. Mąka powinna wchłonąć cały tłuszcz.

5. Wlej wrzącą wodę do powstałego okruchu, szybko i energicznie wymieszaj ciasto łyżką.

6. Gdy ciasto trochę ostygnie, ugniataj je rękami. Nie próbuj ugniatać gorącego ciasta, ponieważ możesz poparzyć ręce.

7. Ciasto pakujemy w plastikową torbę i wysyłamy do lodówki na godzinę.

po określonym czasie możesz kontynuować pracę z testem.

pachnące i smaczne chebureki dla ciebie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 896   kcal/100g

Podobne przepisy