skład / składniki
metoda gotowania
robienie ciasta to prawdziwa umiejętność. Gospodyni wkłada w ten proces całą duszę i wysiłki. A ci, którzy nigdy nie próbowali wyrabiać ciasta, nie muszą się niczego bać, ponieważ wszystko w życiu dzieje się po raz pierwszy. I nie możesz odmówić tak pysznego dania jak chebureki, tylko dlatego, że musisz majstrować przy cieście. Ciasto na wrzącej wodzie nie jest trudne do przygotowania, a czebureki z niego są po prostu pyszne! Przepis jest skazany na sukces.
do gotowania potrzebujesz bardzo niewielu składników. Jeśli nie można znaleźć tłuszczu wieprzowego, możesz wziąć kawałek tłuszczu i stopić tłuszcz na patelni. Smalec należy najpierw drobno posiekać, a gdy tłuszcz się topi, Usuń skwarki. Tłuszcz należy spuścić do słoika lub innego pojemnika z pokrywką. Gdy tłuszcz ostygnie, można go stosować zgodnie z przeznaczeniem.
1. Wybieramy naczynie, w którym zagniatamy ciasto. Zwykle jest to głęboka i wystarczająco szeroka miska.
2. Przesiej mąkę do przygotowanej miski, wlej sól i cukier.
3. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj.
4. W międzyczasie dodaj tłuszcz wieprzowy do miski do suchych składników, szybko pocieraj masę rękami w okruchy. Mąka powinna wchłonąć cały tłuszcz.
5. Wlej wrzącą wodę do powstałego okruchu, szybko i energicznie wymieszaj ciasto łyżką.
6. Gdy ciasto trochę ostygnie, ugniataj je rękami. Nie próbuj ugniatać gorącego ciasta, ponieważ możesz poparzyć ręce.
7. Ciasto pakujemy w plastikową torbę i wysyłamy do lodówki na godzinę.
po określonym czasie możesz kontynuować pracę z testem.
pachnące i smaczne chebureki dla ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 896 kcal/100g