skład / składniki
metoda gotowania
1. Przygotowujemy produkty, a mianowicie:
- mój mostek, a następnie połóż go na desce do krojenia i pokrój na duże kawałki;
- Usuń łuskę z cebuli i czosnku, następnie pokrój cebulę w drobną kostkę i drobno posiekaj czosnek nożem;
- dobrze myjemy pod bieżącą wodą i obieramy korzenie-marchewkę i korzeń pietruszki, a następnie kroimy je również w drobną kostkę;
- umyj paprykę, pokrój ją na pół, oczyść nasiona, Wytnij łodygę, a następnie pokrój miąższ w kostkę proporcjonalną do marchwi;
- dobrze umyj ziemniaki, obierz skórkę i pokrój w kostkę-możesz być większy niż reszta warzyw;
- jeśli używane są świeże pomidory, spłukujemy je i kroimy w kostkę, a konserwy można po prostu pokroić na kilka kawałków (jeśli są całe, a nie już na kawałki);
- umyj pietruszkę i połóż ją na czystej, suchej szmatce do wyschnięcia.
produkty są przygotowane-przechodzimy do gotowania. Umieść dużą i głęboką patelnię na średnim ogniu, włóż do niej masło i podgrzej. Kiedy tak się stanie, połóż kawałki pokrojonego mięsa na patelni i smaż je z każdej strony, aż się zarumienią. Już smażone mięso przenosi się na osobny talerz.
całe mięso jest smażone-smażymy warzywa, a mianowicie posiekaną cebulę, marchewkę, korzeń pietruszki i posiekany czosnek w pozostałym oleju. Przy częstym mieszaniu smażyć wszystko na Lekki złoty kolor. Do warzyw dodajemy suszony tymianek, ostrą mieloną paprykę i paprykę. Wymieszaj, gotuj przez kilka minut, a następnie zalej zawartość patelni winem. Gotujemy wszystko razem przez 5-7 minut, a następnie przenosimy wszystko na patelnię z grubym dnem.
wlej bulion mięsny i włóż koncentrat pomidorowy, nie zapomnij włożyć smażonego mięsa do rondla. Wszystko dobrze wymieszaj, zmniejsz ogień do minimum, przykryj patelnię pokrywką i gotuj wszystko razem przez 1 godzinę.
gdy minie ten czas, dodaj paprykę, pomidory i ziemniaki do garnka, a następnie ponownie zamknij pokrywkę i gotuj zupę przez pół godziny (aż ziemniaki będą miękkie). Na koniec smakujemy zupę, w razie potrzeby dodajemy sól, czarny pieprz, granulowany cukier.
gotową zupę układamy na porcjowanych talerzach i podajemy na gorąco, posypując posiekanymi ziołami dla piękna i smaku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal/100g
- Mostek wołowy - 217 kcal/100g