skład / składniki
metoda gotowania
główną różnicą między pierogami, które tak bardzo kochają mieszkańcy Uralu, a innymi jest użycie kilku rodzajów mięsa do przygotowania mięsa mielonego. Uważa się, że w tym przypadku pierogi są szczególnie smaczne, soczyste i apetyczne.
Tak więc mięso mielone na pierogi Uralskie powinno składać się z co najmniej trzech rodzajów mięsa. W naszym przypadku będzie to wołowina, wieprzowina i jagnięcina. Ale znając podstawowe zasady gotowania mięsa mielonego dla tego pięknego i satysfakcjonującego dania, możesz bezpiecznie zastąpić jeden ze składników innym lub dodać inny rodzaj mięsa. Na przykład zamiast jagnięciny włóż mięso z indyka lub wołowinę zastąp filetem z kurczaka.
przede wszystkim mięso wszelkiego rodzaju należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Następnie pozwól wodzie spłynąć lub wytrzyj mięso ręcznikami papierowymi. Ponadto, aby mięso mielone miało delikatną i jednorodną strukturę, zaleca się wycięcie wszystkich żył i usunięcie filmów. I dopiero wtedy pokrój mięso na małe kawałki.
Ustaw maszynkę do mięsa z płytkim grillem i przewijaj po kolei wszystkie rodzaje mięsa. Dobrze wymieszaj mięso mielone rękami, aby zmiażdżona wołowina, wieprzowina i jagnięcina zostały wymieszane.
obierz cebulę, opłucz i zetrzyj na grubej tarce. Następnie dodaj również do mięsa mielonego. Posiekana cebula nada nadzieniu szczególną miękkość i delikatność.
czosnek jest zwykle dodawany do mielonego mięsa, aby dodać trochę ostrości i pikanterii. Aby to zrobić, należy go wyczyścić, zdemontować na goździki. A następnie przepuść czosnek przez specjalną prasę. Następnie dodaj również do mięsa mielonego.
dopraw mięso mielone solą i czarnym pieprzem według własnych upodobań.
ponownie wymieszaj mięso mielone rękami i wstaw do lodówki na około 15 minut.
w międzyczasie drobno posiekaj lód w blenderze. Wyciągnij miskę schłodzonego mięsa mielonego i dodaj tam pokruszony lód. Więc mięso mielone będzie jeszcze bardziej soczyste i smaczniejsze.
tym razem włóż mięso mielone z powrotem do lodówki na pół godziny. A potem możesz zacząć rzeźbić pierogi.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g