farsz do pierogów Ural

wreszcie ujawniono sekret soczystości pierogów Ural! :). Mięso mielone na pierogi Ural, przygotowane według tego przepisu, okazuje się niezwykle soczyste, miękkie i delikatne w smaku. Dodanie kilku rodzajów mięsa sprawia, że jest również bardzo sycące i pożywne. Pierogi z takim mięsem z pewnością spowodują wiele komplementów dla umiejętności gospodyni!
AlinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 16 g
tłuszcze 40 % 12 g
węglowodany 7 % 2 g
179 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

główną różnicą między pierogami, które tak bardzo kochają mieszkańcy Uralu, a innymi jest użycie kilku rodzajów mięsa do przygotowania mięsa mielonego. Uważa się, że w tym przypadku pierogi są szczególnie smaczne, soczyste i apetyczne.

Tak więc mięso mielone na pierogi Uralskie powinno składać się z co najmniej trzech rodzajów mięsa. W naszym przypadku będzie to wołowina, wieprzowina i jagnięcina. Ale znając podstawowe zasady gotowania mięsa mielonego dla tego pięknego i satysfakcjonującego dania, możesz bezpiecznie zastąpić jeden ze składników innym lub dodać inny rodzaj mięsa. Na przykład zamiast jagnięciny włóż mięso z indyka lub wołowinę zastąp filetem z kurczaka.

przede wszystkim mięso wszelkiego rodzaju należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Następnie pozwól wodzie spłynąć lub wytrzyj mięso ręcznikami papierowymi. Ponadto, aby mięso mielone miało delikatną i jednorodną strukturę, zaleca się wycięcie wszystkich żył i usunięcie filmów. I dopiero wtedy pokrój mięso na małe kawałki.

Ustaw maszynkę do mięsa z płytkim grillem i przewijaj po kolei wszystkie rodzaje mięsa. Dobrze wymieszaj mięso mielone rękami, aby zmiażdżona wołowina, wieprzowina i jagnięcina zostały wymieszane.

obierz cebulę, opłucz i zetrzyj na grubej tarce. Następnie dodaj również do mięsa mielonego. Posiekana cebula nada nadzieniu szczególną miękkość i delikatność.

czosnek jest zwykle dodawany do mielonego mięsa, aby dodać trochę ostrości i pikanterii. Aby to zrobić, należy go wyczyścić, zdemontować na goździki. A następnie przepuść czosnek przez specjalną prasę. Następnie dodaj również do mięsa mielonego.

dopraw mięso mielone solą i czarnym pieprzem według własnych upodobań.

ponownie wymieszaj mięso mielone rękami i wstaw do lodówki na około 15 minut.

w międzyczasie drobno posiekaj lód w blenderze. Wyciągnij miskę schłodzonego mięsa mielonego i dodaj tam pokruszony lód. Więc mięso mielone będzie jeszcze bardziej soczyste i smaczniejsze.

tym razem włóż mięso mielone z powrotem do lodówki na pół godziny. A potem możesz zacząć rzeźbić pierogi.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Lód - 0   kcal/100g

Podobne przepisy