skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj określone składniki. Cebulę i ziemniaki najlepiej od razu obrać. Możesz wziąć mieszankę majonezu i śmietany.
Krok 2:
Wieprzowinę można upiec w całości, ale pokrojoną na kawałki bardziej harmonijnie połączy się z ziemniakami. Opłucz mięso, osusz ręcznikiem papierowym. Cięcie arbitralne.
Krok 3:
Pokrój cebulę w pierścienie lub półpierścienie.
Krok 4:
W naczyniu (możesz natychmiast wziąć formę, w której wieprzowina zostanie upieczona z ziemniakami) wymieszaj posiekane mięso, cebulę, majonez. Dodaj sól i pieprz do smaku.
Krok 5:
Wymieszaj wszystko równomiernie i możesz pozostawić na pół godziny do marynowania. Więc mięso będzie bardziej soczyste.
Krok 6:
Pokrój ziemniaki na cienkie talerze.
Krok 7:
Dodaj ziemniaki do mięsa i cebuli, wymieszaj. Dodaj równomiernie wodę, przykryj folią i włóż do podgrzanej do 180 g. piekarnik na godzinę. Aby utworzyć złotą skórkę, piętnaście minut przed końcem gotowania, folię można usunąć.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g