skład / składniki
metoda gotowania
chebureki to dla wielu znane danie. Udało im się pokochać smakoszy z różnych krajów. To danie to ciasto z nadzieniem mięsnym smażone w oleju roślinnym. Nadzienie składa się zwykle z mielonej wieprzowiny lub wieprzowiny z dużą ilością cebuli. Cebula nadaje mięsu niespotykaną soczystość i aromat.
istnieją różne przepisy na ciasto cheburek: można je przygotować na wódce, wrzącej wodzie, mleku, kefirze. Każdy rodzaj ciasta jest interesujący i smaczny. Ten przepis pomoże przygotować ciasto na kefirze.
1. Wlej ciepły kefir do miski, w której zagniatamy ciasto.
2. Tutaj rozbijamy jajko i dodajemy szczyptę soli. Ubij mieszaninę widelcem lub ręczną trzepaczką.
3. Stopniowo dodajemy przesianą mąkę, mieszamy. Gdy ciasto będzie wystarczająco gęste, należy je dalej ugniatać na stole.
4. Posyp powierzchnię roboczą mąką. Wskazane jest, aby nie przesadzać z mąką-jej nadmiar może nie wpływać na ciasto w najlepszy sposób.
5. Rozłóż ciasto na powierzchni roboczej i kontynuuj ugniatanie rękami. Musisz ugniatać powoli, ciasto lubi, gdy jest ugniatane.
6. Ciasto okazuje się umiarkowanie strome, elastyczne. Nie powinien być twardy i nie powinien być miękki przez Chur.
7. Przykryj ciasto folią spożywczą lub czystym ręcznikiem kuchennym, pozostaw na 20 minut. W tym czasie ciasto odetchnie.
a kiedy odpoczywa, możesz zrobić coś pożytecznego, na przykład przygotować nadzienie.
pyszne chebureki dla ciebie. Niech wysiłki zostaną docenione!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g