kawior marchewka cebula

urozmaica twoje kulinarne przysmaki swoim delikatnym smakiem!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 45 % 9 g
węglowodany 45 % 9 g
113 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

wszyscy pamiętamy, jak bohater Savelia Kramarova ślinił się na widok "zagranicznego kawioru z bakłażana", ale kawior z marchwi, którego przepis kulinarny ostatnio doradzili mi przyjaciele, robi nie mniejsze wrażenie. Spróbuj i przekonaj się!
przede wszystkim włóż do rondla rozcieńczoną wodą koncentrat pomidorowy i posiekaną cebulę, dodaj szklankę oleju słonecznikowego, liść laurowy i sól, a następnie gotuj na wolnym ogniu pod silnym ogniem, zamykając pokrywkę. Następnie zmniejsz ogień i doprowadź cebulę do konsystencji masy pokrytej czerwonym masłem. W międzyczasie przełóż marchewki przez grubą tarkę, usmaż na patelni, dodając wodę. Następnie dodaj go do duszonej cebuli i włóż do rozgrzanego piekarnika. Gdy kawior będzie gotowy, bardzo smaczne będzie dodanie do niego czosnku, startego z solą i trochę więcej liści laurowych. Schłodzony kawior przełożyć do szklanego słoika i zawiązać celofanem w lodówce.
jestem pewien, że kanapki z takim kawiorem to jedzenie, które zachwyci każdego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy