Domowa marchewka marchewka po koreańsku

to jest dokładnie to, co zabrać ze sobą na piknik. Jednym z wielu sposobów przygotowania najpopularniejszej koreańskiej marynaty w Rosji jest przepis kulinarny "koreańska marchewka". Ktokolwiek gotuje takie marchewki, każdy otrzymuje je inaczej (nawet według tego samego przepisu). Najwyraźniej chodzi o nastrój, z jakim w ogóle podchodzisz do gotowania.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 47 % 8 g
węglowodany 47 % 8 g
101 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 7 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

pocieramy marchewki na grubej tarce (lub lepiej kupić do tego specjalną tarkę, aby marchewki wychodziły z długimi prostokątnymi słomkami). Dopraw cukrem, solą i odstaw na pół godziny. Teraz dodaj czerwoną i czarną paprykę. Wymieszaj i pozostaw na kolejne dziesięć minut. Wlej ocet, ponownie pozostaw na 20 minut. Smażyć mieloną kolendrę w oleju roślinnym i jeszcze gorącą wlać do marchewki. Pozostaw na 10 minut pod płócienną serwetką. Pokrój cebulę i usmaż ją również w oleju roślinnym (100 ml). Po wyjęciu cebuli i napełnieniu marchewki gorącym olejem. Wytrzymujemy dziesięć minut, nasze jedzenie jest odpowiednio nasycone zapachami. Teraz wyciskamy czosnek z Zgniatarki tutaj. W tym stanie marchew powinna stać przez co najmniej pięć do sześciu godzin. Im dłużej stoi, tym lepiej smakuje.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal / 100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g

Podobne przepisy