kalafior po koreańsku

kuchnia koreańska słynie z jasnego smaku potraw, a kapusta nie jest wyjątkiem. Ten pikantny kęs kalafiora przypadnie do gustu wszystkim smakoszom, którzy kochają koreańskie jedzenie. Kalafior po koreańsku ma bardzo świeży, jasny i oryginalny smak. Możesz ocenić całą gamę smakową tego dania, przygotowując je zgodnie z tym przepisem kulinarnym.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 67 % 2 g
8 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

umyj kalafior, obierz liście i oddziel na kwiatostany. Małe rozety można pozostawić w całości, a duże rozety pokroić tak, aby nie były zbyt długie. Z zewnętrznych liści kalafiora ugotuj bulion. Włóż do niego czarny pieprz, sól i czosnek. Gdy bulion ostygnie, dodaj sok z cytryny i ocet. Gdy bulion ostygnie, zetrzyj marchewki. Wymieszaj marchewki z kapustą. Wlać kalafior z marchewką do schłodzonego bulionu. Posyp czerwoną papryką na wierzchu i pozostaw na 4-5 godzin, aby dobrze się zaparzyć.
kalafior w stylu koreańskim można jeść jako samodzielne danie lub jako przekąskę. To jedzenie świetnie wygląda również na świątecznym stole jako przekąska. Pobudza apetyt i zmiękcza zawartość tłuszczu w głównych potrawach. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g

Podobne przepisy