skład / składniki
metoda gotowania
szparagi sojowe, tak delikatnie i czule kochane przez Rosjan, to nic innego jak paluszki sojowe z mleka sojowego. Prawdziwe szparagi, jak mówią, nie leżały w pobliżu. Nie będziemy jej mniej kochać. Koreańskie jedzenie mocno weszło do naszego codziennego użytku, a czasem tak bardzo chcemy przeżuć coś koreańskiego, że bierzemy i gotujemy własnymi rękami. Łatwość przygotowania szparagów sojowych pozwala na to. To jeden z wielu przepisów wypróbowanych przez moich znajomych.
otwórz opakowanie szparagów i napełnij półprodukt gorącym mlekiem. Pozostaw do spuchnięcia na 3 godziny. Po upływie czasu spuść mleko i wlej nową porcję, pozostaw na 2 godziny w gorącym mleku.
gdy szparagi pęcznieją, łapiemy je z mleka, kroimy na kawałki, jak chcesz, i wkładamy do osobnej filiżanki i posypujemy cukrem.
obierz czosnek i przepuść przez zgniatacz. Obierz korzeń marchwi i pokrój w cienkie paski. Wymieszaj kawałki szparagów, zmiażdżony czosnek, marchewkę, posyp pieprzem, przyprawami, posyp octem stołowym, dopraw sosem sojowym. I marynujemy wszystko w lodówce. Za godzinę możesz jeść.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Szparagi - 20 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g