szparagi z mlekiem i octem

wszechstronny produkt pełen bardzo potrzebnego białka.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 2 g
tłuszcze 22 % 2 g
węglowodany 56 % 5 g
45 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 6 h 5 min

szparagi sojowe, tak delikatnie i czule kochane przez Rosjan, to nic innego jak paluszki sojowe z mleka sojowego. Prawdziwe szparagi, jak mówią, nie leżały w pobliżu. Nie będziemy jej mniej kochać. Koreańskie jedzenie mocno weszło do naszego codziennego użytku, a czasem tak bardzo chcemy przeżuć coś koreańskiego, że bierzemy i gotujemy własnymi rękami. Łatwość przygotowania szparagów sojowych pozwala na to. To jeden z wielu przepisów wypróbowanych przez moich znajomych.
otwórz opakowanie szparagów i napełnij półprodukt gorącym mlekiem. Pozostaw do spuchnięcia na 3 godziny. Po upływie czasu spuść mleko i wlej nową porcję, pozostaw na 2 godziny w gorącym mleku.
gdy szparagi pęcznieją, łapiemy je z mleka, kroimy na kawałki, jak chcesz, i wkładamy do osobnej filiżanki i posypujemy cukrem.
obierz czosnek i przepuść przez zgniatacz. Obierz korzeń marchwi i pokrój w cienkie paski. Wymieszaj kawałki szparagów, zmiażdżony czosnek, marchewkę, posyp pieprzem, przyprawami, posyp octem stołowym, dopraw sosem sojowym. I marynujemy wszystko w lodówce. Za godzinę możesz jeść.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Szparagi - 20   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy