skład / składniki
metoda gotowania
mąż uwielbia pić piwo w towarzystwie przyjaciół, czysto w męskim społeczeństwie. Opieranie się nieuniknionemu jest głupie, lepiej się pogodzić i wykorzystać sytuację. Więc chcę znaleźć futro pod choinką. Zajmijmy się smakiem drogiego małżonka. Od jedzenia do piwa zwykle ma tarankę, frytki i krakersy. Dostałem przepis na Koreańskie uszy wieprzowe od bardziej doświadczonych przyjaciół i przygotowałem niespodziankę dla mężczyzn.
na rynku kupujemy uszy wieprzowe, wprowadzamy je do prezentacji za pomocą wody i noża. Duży garnek przyda się do gotowania. Opuszczamy uszy do wody, solimy i gotujemy przez 2 godziny. Gotowe uszy kroimy w makaron..
czosnek przechodzi przez zgniatacz. Włóż pokrojone uszy do głębokiego kubka, posyp cukrem granulowanym, zalej octem i zagniataj masę. Poczekamy, aż cukier się rozpuści. Po rozpuszczeniu cukru doprawiamy koreańską mieszanką marchwi i solą. Na patelni rozgrzej olej roślinny, wyłącz i dodaj czosnek. Wlej uszy pachnącym olejem. Przystawka do piwa jest gotowa.
będę czekał na Świętego Mikołaja, obiecał przynieść futro, nie zostało to długo.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Uszy wieprzowe - 211 kcal/100g