smażone uszy po koreańsku

bardzo smaczne, pikantne jedzenie dla tych, których pociąga słony.
CisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 18 g
tłuszcze 56 % 24 g
węglowodany 2 % 1 g
290 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h 20 min

mąż uwielbia pić piwo w towarzystwie przyjaciół, czysto w męskim społeczeństwie. Opieranie się nieuniknionemu jest głupie, lepiej się pogodzić i wykorzystać sytuację. Więc chcę znaleźć futro pod choinką. Zajmijmy się smakiem drogiego małżonka. Od jedzenia do piwa zwykle ma tarankę, frytki i krakersy. Dostałem przepis na Koreańskie uszy wieprzowe od bardziej doświadczonych przyjaciół i przygotowałem niespodziankę dla mężczyzn.
na rynku kupujemy uszy wieprzowe, wprowadzamy je do prezentacji za pomocą wody i noża. Duży garnek przyda się do gotowania. Opuszczamy uszy do wody, solimy i gotujemy przez 2 godziny. Gotowe uszy kroimy w makaron..
czosnek przechodzi przez zgniatacz. Włóż pokrojone uszy do głębokiego kubka, posyp cukrem granulowanym, zalej octem i zagniataj masę. Poczekamy, aż cukier się rozpuści. Po rozpuszczeniu cukru doprawiamy koreańską mieszanką marchwi i solą. Na patelni rozgrzej olej roślinny, wyłącz i dodaj czosnek. Wlej uszy pachnącym olejem. Przystawka do piwa jest gotowa.
będę czekał na Świętego Mikołaja, obiecał przynieść futro, nie zostało to długo.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Uszy wieprzowe - 211   kcal/100g

Podobne przepisy