Roladki z pstrąga ogórkowego

świeże i apetyczne bułki. Proste w przygotowaniu, bardzo smaczne! Po prostu nie wkładaj paluszków krabowych do sushi, nie zastąpią one prawdziwego mięsa kraba ani pod względem korzyści, ani smaku. Koszt domowej bułki, w której jest dużo nadzienia, jest nadal niższy niż w restauracji, z zastępczym mięsem krabowym. Doskonałe w smaku sushi bez nori-bułki z pstrąga ogórkowego. Ogórek daje soczystość (przeciwnie, wodorosty przegrywają.)
ChoinkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 10 g
tłuszcze 6 % 2 g
węglowodany 61 % 19 g
137 kcal
IG: 5 / 95 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min
odetnij cienką warstwę skórki z ogórka obieraczką do warzyw, weź następną warstwę na rolkę. Pasek powinien być wystarczająco cienki, ale szeroki. Rzeźbimy podłużną bryłę ryżu, owijamy ją ogórkiem, aby była duża zakładka - wtedy nasza "łódź" nie rozwinie się i pozostanie z powodu wilgoci. Napełnij" Łódź " kawiorem tobiko (jeśli nie ma specjalnych. sklepy z takim, odpowiedni jest inny kawior. Tobiko jest nieco mniejsze i nadaje mu inny kolor (żółty, zielony, czarny), Na zdjęciu zielony.

inne bułki wypełniamy drobno posiekanymi rybami, krewetkami i krabami. Dla miłośników pikantności - przed włożeniem nadzienia miesza się je z japońskim majonezem sojowym lub sosem (czwarte zdjęcie poniżej.)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Tuńczyk w oleju roślinnym - 190   kcal/100g
  • Tuńczyk we własnym soku - 96   kcal/100g
  • Tuńczyk świeży - 101   kcal/100g
  • Węgorz wędzony - 326   kcal/100g
  • Węgorz morski świeży - 93   kcal/100g
  • Węgorz świeży - 332   kcal/100g
  • Kawior czerwony - 245   kcal/100g

Podobne przepisy