Roladki z pstrąga ogórkowego
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
odetnij cienką warstwę skórki z ogórka obieraczką do warzyw, weź następną warstwę na rolkę. Pasek powinien być wystarczająco cienki, ale szeroki. Rzeźbimy podłużną bryłę ryżu, owijamy ją ogórkiem, aby była duża zakładka - wtedy nasza "łódź" nie rozwinie się i pozostanie z powodu wilgoci. Napełnij" Łódź " kawiorem tobiko (jeśli nie ma specjalnych. sklepy z takim, odpowiedni jest inny kawior. Tobiko jest nieco mniejsze i nadaje mu inny kolor (żółty, zielony, czarny), Na zdjęciu zielony.
inne bułki wypełniamy drobno posiekanymi rybami, krewetkami i krabami. Dla miłośników pikantności - przed włożeniem nadzienia miesza się je z japońskim majonezem sojowym lub sosem (czwarte zdjęcie poniżej.)
inne bułki wypełniamy drobno posiekanymi rybami, krewetkami i krabami. Dla miłośników pikantności - przed włożeniem nadzienia miesza się je z japońskim majonezem sojowym lub sosem (czwarte zdjęcie poniżej.)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Tuńczyk w oleju roślinnym - 190 kcal/100g
- Tuńczyk we własnym soku - 96 kcal/100g
- Tuńczyk świeży - 101 kcal/100g
- Węgorz wędzony - 326 kcal/100g
- Węgorz morski świeży - 93 kcal/100g
- Węgorz świeży - 332 kcal/100g
- Kawior czerwony - 245 kcal/100g