spaghetti z sosem mielonym

tradycje ekspresyjnych Włoch na stole. Wskazówka: kup prawdziwe spaghetti, można je określić zarówno smakiem, jak i brakiem potrzeby ich płukania. Prawdziwa pasta nie jest myta. I pamiętaj, że prawdziwy włoski makaron powinien być zawsze "lekko niedogotowany". Przepis z mojej kolekcji sosów do makaronu.
JANORAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 9 g
tłuszcze 35 % 13 g
węglowodany 41 % 15 g
204 kcal
IG: 27 / 73 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Posiekaj drobno posiekaną gotowaną wieprzowinę

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podsmaż cebulę i marchewkę na złoty kolor

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj czosnek i mięso

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotuj sos równolegle ze spaghetti

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smacznego!

1. Ugotuj wieprzowinę i drobno posiekaj.
2. Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki na grubej tarce. Smażyć na patelni na złoty kolor. Dodaj czosnek (z czosnku) i drobno posiekane mięso.
3. Dodaj masę z patelni do rondla z koncentratem pomidorowym, dopraw przyprawami, dodaj wodę do smaku, zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około 15-20 minut.
4. Ugotuj spaghetti. Dopraw masłem.
5. Podawaj spaghetti skropione świeżym sosem i posyp tartym serem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy