skład / składniki
metoda gotowania
po przygotowaniu niezbędnych składników przystępujemy do gotowania:
- seler obieramy, kroimy w drobną kostkę;
- jabłko obieramy, wycinamy, kroimy w kostkę;
- marchewkę i cebulę obieramy, również kroimy w kostkę proporcjonalnie do jabłka i selera;
- czosnek obieramy, przepuszczamy przez prasę;
- otwórz puszkę tuńczyka, spuść płyn, użyj widelca, aby podzielić rybę na małe kawałki;
- koperek i ogórek, koperek siekamy nożem jak najdrobniej, ogórek kroimy w kostkę;
- W głębokiej salaterce układamy & amp;nbsp; tuńczyka, jabłko, marchew, seler, cebulę,koperek i czosnek, mieszamy;
- do sałatki dodajemy oliwę z oliwek i ocet jabłkowy, a także sok z cytryny i sól morską, mieszamy;
- cykorię dzielimy na pojedyncze liście, końce odcinamy, układamy liście na półmisku;
- wypełniamy każdy liść sałatką z tuńczyka, w razie potrzeby dekorujemy gałązkami koperku.
podawaj na stole, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal / 100g
- Tuńczyk w oleju roślinnym - 190 kcal/100g
- Tuńczyk we własnym soku - 96 kcal/100g
- Tuńczyk świeży - 101 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Cykoria - 17 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal / 100g