Chuda sałatka ze świeżych pieczarek

Zdrowe jedzenie może być bardzo smaczne i satysfakcjonujące! Ta bezmięsna sałatka z pieczarkami jest po prostu pyszna. Goście jedzą go bez pozostałości i uważają za bardzo oryginalny. Ugotowałam go pierwszy, ale na pewno nie ostatni raz.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 2 g
tłuszcze 67 % 12 g
węglowodany 22 % 4 g
130 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bezmięsną sałatkę ze świeżych pieczarek? Odbywa się to po prostu. Dobrze umyj pieczarki i paprykę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Odetnij nogi pieczarek, pokrój czapki, jeśli są duże.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Paprykę umyć, obrać i pokroić w półpierścienie lub ćwiartki. Jeśli weźmiesz wielokolorową paprykę, sałatka okaże się bardzo piękna i kolorowa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Moja cebula jest niebieska, możesz wziąć zwykłą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie. Wszystko wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przyprawy obejmują: cebulę w proszku, czosnek w proszku, paprykę, sól, suchy koperek, czerwoną gorzką paprykę, oregano, mieszankę włoskich ziół, sos sojowy grzybowy (możesz wziąć zwykły). Wymieszaj olej roślinny z octem (2: 1), zalej sałatkę, pozostaw na godzinę do marynowania, od czasu do czasu mieszając.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nasza chuda sałatka z surowymi pieczarkami jest gotowa! Grzyby nasiąkną i nabiorą przyjemnego smaku.

uważam tę sałatkę za bardzo oryginalną, ponieważ do jej przygotowania używa się świeżych grzybów, które nie są wstępnie poddawane obróbce cieplnej. Podobała mi się ta opcja, więc radzę wszystkim przygotować tę sałatkę. To danie można zaklasyfikować jako niskokaloryczne, chude i dietetyczne. Po nim w żołądku pozostaje lekkość, chociaż obecne jest uczucie sytości. Aby uzupełnić kulinarny obraz sałatki dietetycznej, podałem do niej własne krakersy z czarnego chleba. Po prostu wziąłem wczorajszy czarny chleb, pokroiłem go na małe kwadraty i upiekłem na blasze do pieczenia w piekarniku do pożądanego stanu. Z nimi sałatka okazała się po prostu elegancka. A mąż dodawał krakersy bezpośrednio do talerza z sałatką. Radzę wypróbować tę opcję. Ćwiczę czasem prawidłowe odżywianie, więc ten przepis dodam do mojej skarbonki PP przepisów, myślę, że jest odpowiedni na taką okazję!

kup świeże pieczarki średniej wielkości, śnieżnobiałe bez plam, uszkodzeń, zapachu zgnilizny. W dotyku nie powinny być śliskie. Dokładnie opłucz grzyby z ziemi pod strumieniem ciepłej lub zimnej wody. Wytnij zepsute miejsca, jeśli takie istnieją. Nie jest konieczne czyszczenie miniaturowych grzybów o wielkości do 2 cm, wystarczy je dobrze umyć. Większe pieczarki zaleca się czyścić z folii.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy