skład / składniki
gotowanie krok po kroku
najpierw musisz zrobić sos sałatkowy Cezar, aby składniki sosu sałatkowego połączyły się w jeden smak. Aby to zrobić, weź jedno jajko kurze i zanurz je we wrzącej wodzie na nie więcej niż minutę, aby jajko pozostało miękkie. W misce wymieszaj to prawie płynne jajko z musztardą i powoli dodaj tam oliwę z oliwek, aby nie doszło do rozwarstwienia. Tutaj w sosie sałatkowym dodaj sok z cytryny i trochę sosu sojowego. Zagnieść wszystko, aby uzyskać kremową masę w Kolorze stopionego mleka. I odłożyć opatrunek dla Cezara na bok.
osobno weź tylko miękisz białego chleba bez skórki, pokrój go w kostkę i wysusz w piekarniku na złoty kolor. Tutaj masz Amerykańskie kruche, a naszym zdaniem zwykłe krakersy. Rękami rozerwij liście sałaty rzymskiej na duże kawałki i kawałki. Następnie "zbieramy" samą sałatkę Cezara. Posmaruj miskę zmiażdżonym czosnkiem, włóż zielone liście sałaty do miski, dodaj krakersy, obficie polej naszym sosem – dressingiem. Posyp prawie gotową sałatkę Cezar startym parmezanem, to taki ser i natychmiast podawaj, aż krakersy zostaną namoczone. To wszystko jest kulinarny przepis na klasyczną sałatkę Cezar. Myślę, że to jedzenie też ci się spodoba.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g