Sałatka z grzankami i papryką

składniki są proste i niedrogie, nie ma powodu, aby nie próbować nowego smaku!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 18 g
tłuszcze 60 % 38 g
węglowodany 11 % 7 g
434 kcal
IG: 71 / 0 / 29

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min
ten przepis może się przydać każdemu. W końcu często zdarza się, że masz czerstwy chleb i nie wiesz, jak go zastosować. Dzięki temu przepisowi możesz użyć czerstwego chleba i przygotować wspaniały pyszny posiłek. Przygotuj sałatkę z krakersami.
najpierw umyj świeże liście sałaty, a następnie pozwól im wyschnąć, a następnie rozerwij je na kawałki.
umieść orzechy i nasiona na patelni i usmaż je trochę.
pokrój chleb w drobną kostkę i opiekaj go na suchej patelni, aż będzie miał ładny rumiany kolor. Możesz zrobić inaczej i zamienić chleb w krakersy w piekarniku. Tutaj wybór należy do ciebie.
pokrój ser w plastry o grubości około centymetra. Weź dwa talerze i wlej suchą mąkę do jednego i dodaj paprykę do mąki. Rozbij jajko na drugim talerzu.
następnie zwiń każdy kawałek sera najpierw w mące, następnie zanurz w jajku, a następnie ponownie w mące. Połóż kawałki sera na patelni z gorącym olejem roślinnym i smaż je ze wszystkich stron.
teraz przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj musztardę, sok z cytryny, miód, łyżeczkę oleju, sól i pieprz. Wstrząśnij tą mieszanką.
połóż liście sałaty, ser, krakersy, orzechy i nasiona na dużym talerzu. Napełnij wszystko dressingiem, wymieszaj, a sałatka z krakersami jest gotowa. Oczywiście ta sałatka wymagała trochę więcej niż tylko krakersów, ale wynik jest tego wart.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lamber" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Orzeszki bukowe - 568   kcal/100g
  • Pinia - 635   kcal/100g
  • Orzechy cedrowe - 620   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Suszone pestki dyni i dyni - 553   kcal/100g
  • Pestki dyni - 556   kcal/100g

Podobne przepisy