Sałatka z grzankami i papryką
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
ten przepis może się przydać każdemu. W końcu często zdarza się, że masz czerstwy chleb i nie wiesz, jak go zastosować. Dzięki temu przepisowi możesz użyć czerstwego chleba i przygotować wspaniały pyszny posiłek. Przygotuj sałatkę z krakersami.
najpierw umyj świeże liście sałaty, a następnie pozwól im wyschnąć, a następnie rozerwij je na kawałki.
umieść orzechy i nasiona na patelni i usmaż je trochę.
pokrój chleb w drobną kostkę i opiekaj go na suchej patelni, aż będzie miał ładny rumiany kolor. Możesz zrobić inaczej i zamienić chleb w krakersy w piekarniku. Tutaj wybór należy do ciebie.
pokrój ser w plastry o grubości około centymetra. Weź dwa talerze i wlej suchą mąkę do jednego i dodaj paprykę do mąki. Rozbij jajko na drugim talerzu.
następnie zwiń każdy kawałek sera najpierw w mące, następnie zanurz w jajku, a następnie ponownie w mące. Połóż kawałki sera na patelni z gorącym olejem roślinnym i smaż je ze wszystkich stron.
teraz przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj musztardę, sok z cytryny, miód, łyżeczkę oleju, sól i pieprz. Wstrząśnij tą mieszanką.
połóż liście sałaty, ser, krakersy, orzechy i nasiona na dużym talerzu. Napełnij wszystko dressingiem, wymieszaj, a sałatka z krakersami jest gotowa. Oczywiście ta sałatka wymagała trochę więcej niż tylko krakersów, ale wynik jest tego wart.
najpierw umyj świeże liście sałaty, a następnie pozwól im wyschnąć, a następnie rozerwij je na kawałki.
umieść orzechy i nasiona na patelni i usmaż je trochę.
pokrój chleb w drobną kostkę i opiekaj go na suchej patelni, aż będzie miał ładny rumiany kolor. Możesz zrobić inaczej i zamienić chleb w krakersy w piekarniku. Tutaj wybór należy do ciebie.
pokrój ser w plastry o grubości około centymetra. Weź dwa talerze i wlej suchą mąkę do jednego i dodaj paprykę do mąki. Rozbij jajko na drugim talerzu.
następnie zwiń każdy kawałek sera najpierw w mące, następnie zanurz w jajku, a następnie ponownie w mące. Połóż kawałki sera na patelni z gorącym olejem roślinnym i smaż je ze wszystkich stron.
teraz przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj musztardę, sok z cytryny, miód, łyżeczkę oleju, sól i pieprz. Wstrząśnij tą mieszanką.
połóż liście sałaty, ser, krakersy, orzechy i nasiona na dużym talerzu. Napełnij wszystko dressingiem, wymieszaj, a sałatka z krakersami jest gotowa. Oczywiście ta sałatka wymagała trochę więcej niż tylko krakersów, ale wynik jest tego wart.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lamber" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Suszone pestki dyni i dyni - 553 kcal/100g
- Pestki dyni - 556 kcal/100g