Wegetariańska sałatka Funchoza z różnymi warzywami

Ta luksusowa sałatka z oryginalnymi dodatkami jest warta wypróbowania! Wszyscy! To jest mój przepis
MniamAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 1 g
tłuszcze 11 % 4 g
węglowodany 86 % 32 g
169 kcal
IG: 16 / 84 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 5 h 15 min

1. Zimny dressing należy wykonać z wyprzedzeniem, ponieważ potrzebuje czasu na marynowanie. Na tarce musisz zetrzeć marchewkę i zieloną rzodkiewkę. Dodaj do nich sos sojowy, ocet (9%), czerwoną ostrą paprykę, czosnek, szczyptę Ajinomoto i cukier. Delikatnie wymieszaj, a następnie dodaj olej roślinny na patelni. Po nakłuciu wrzuć do niego kilka ziaren suchej kolendry dla zapachu i kilka łodyg cebuli. I napełnij cały obrabiany przedmiot tym gorącym olejem. Odstawiamy na około pięć godzin. Następnie zetrzyj Koreańskie ogórki do tej sałatki.

2. Przed gotowaniem makaronu należy zrobić gorącą zaprakę. Na rozgrzanej patelni kładziemy posiekaną paprykę w paski, posyp ją olejem roślinnym i sosem sojowym. Gdy tylko papryka zwiotczy, dodaj posiekany jusai i posiekany czosnek. Przed wyłączeniem pieca wrzucam sezam.

3. Gotuj 2 opakowania makaronu ryżowego w osolonej wrzącej wodzie przez około siedem minut. Następnie wrzuć go do durszlaka i wlej trochę oleju roślinnego, aby makaron się nie sklejał. Niech ostygnie.

4. Gdy tylko makaron ostygnie, dodaj gorący sos, który już zdążył ostygnąć, i dobrze wymieszaj rękami i podziel włókna makaronu. Po dodaniu zimnego dressingu dokładnie wymieszaj rękami.

 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 35   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Jusai - 43   kcal/100g
  • Glutaminian sodu - 110   kcal/100g
  • Makaron Szklany - 351   kcal/100g

Podobne przepisy