skład / składniki
metoda gotowania
1. Zimny dressing należy wykonać z wyprzedzeniem, ponieważ potrzebuje czasu na marynowanie. Na tarce musisz zetrzeć marchewkę i zieloną rzodkiewkę. Dodaj do nich sos sojowy, ocet (9%), czerwoną ostrą paprykę, czosnek, szczyptę Ajinomoto i cukier. Delikatnie wymieszaj, a następnie dodaj olej roślinny na patelni. Po nakłuciu wrzuć do niego kilka ziaren suchej kolendry dla zapachu i kilka łodyg cebuli. I napełnij cały obrabiany przedmiot tym gorącym olejem. Odstawiamy na około pięć godzin. Następnie zetrzyj Koreańskie ogórki do tej sałatki.
2. Przed gotowaniem makaronu należy zrobić gorącą zaprakę. Na rozgrzanej patelni kładziemy posiekaną paprykę w paski, posyp ją olejem roślinnym i sosem sojowym. Gdy tylko papryka zwiotczy, dodaj posiekany jusai i posiekany czosnek. Przed wyłączeniem pieca wrzucam sezam.
3. Gotuj 2 opakowania makaronu ryżowego w osolonej wrzącej wodzie przez około siedem minut. Następnie wrzuć go do durszlaka i wlej trochę oleju roślinnego, aby makaron się nie sklejał. Niech ostygnie.
4. Gdy tylko makaron ostygnie, dodaj gorący sos, który już zdążył ostygnąć, i dobrze wymieszaj rękami i podziel włókna makaronu. Po dodaniu zimnego dressingu dokładnie wymieszaj rękami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Rzodkiewka - 35 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Jusai - 43 kcal/100g
- Glutaminian sodu - 110 kcal/100g
- Makaron Szklany - 351 kcal/100g