w naturze glutaminian sodu można znaleźć w wodorostach, produktach sojowych (takich jak miso lub sos sojowy). Jest również zawarty w różnych ekstraktach (wedgemite, Marmite). W niewielkich ilościach występuje w grzybach, serze, pomidorach.
glutaminian zawiera sól, więc szkoda z niego jest taka sama jak z soli. Wzmacnia aromat i smak potraw. Dodaje się go do zamrażarek, półproduktów, gotowych przekąsek, makaronu i tak dalej.
51 kcal
2 hours25 minutes
Przygotowuje się dość szybko i doskonale urozmaica świąteczny stół. Milada autor
169 kcal
5 hours15 minutes
Ta luksusowa sałatka z oryginalnymi dodatkami jest warta wypróbowania! Wszyscy!
176 kcal
1 day5 hours
Każdy kęs tego dania będzie przewodnikiem po świecie rozkoszy! Barbara autor
161 kcal
15 minutes
Twaróg z ziołami poleca każdy dietetyk! Maria Kruus autor przepisu
31 kcal
40 minutes
Ta zupa sprawi, że nawet najbardziej głodny będzie pełny i miły. Dziś rzadko
79 kcal
30 minutes
Prosta w przygotowaniu, niezwykła sałatka o pikantnym smaku. Wszystkie zwierzęta
111 kcal
2 hours50 minutes
Urozmaic swój świąteczny stół pikantną przekąską! Dopiero planowana jest uczta,
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Jemy na łonie natury
- Kuchnia narodowa
- Sałatki
- Półprodukty
- Owoce morza
- Warzywa
- Orzechy
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Inne
- Czosnek
- Z papryką
- Ocet
- Glutaminian sodu
- Kuchnia azjatycka
- Sałatka z owocami morza
- Sałatka z sosem sojowym
- Sałatka morska
- Sos
- Z wodorostów
- Z marchwi
- Ze słodkiej papryki
- Z cebula
- Przekąski i sałatki na piknik i kebaby
- Bez jajek
- Surowa dieta
- Nasiona