zupa wieprzowa z dyni

Ta zupa sprawi, że nawet najbardziej głodny będzie pełny i miły. Dziś rzadko kiedy obiad obejdzie się bez pierwszego dania. I wiele hostess nawet długo nie myśli o gotowaniu. W końcu nawet sam bulion jest bardzo pożywnym pokarmem. W rzeczywistości większość gospodyń domowych woli gotować zupę z wołowiny lub kurczaka. Ale to jedzenie jest bardzo smaczne i wieprzowe. Jeśli weźmiesz pod uwagę. Że nasz kulinarny przepis na zupę wieprzową jest dość niezwykły, to w porze lunchu twoja rodzina nie pozostawi go bez pochwały.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 3 g
tłuszcze 33 % 2 g
węglowodany 17 % 1 g
31 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne produkty

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Płukanie wieprzowiny

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Kroimy w kostkę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż do ciepłej wody

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Odsącz pierwszy bulion

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój dynię w kostkę

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż mięso do nowej wody

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po ugotowaniu mięsa pomiń dynię

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Solim

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zupa prawie ugotowana, dodaj glutaminian sodu

  11. Krok 11:

    Krok 11.

aby przygotować naszą zupę wieprzową, dokładnie spłucz schab, pokrój go na małe kawałki. Włóż schab do ciepłej wody i podgrzej wodę do wrzenia. Rosół następnie solą.
a teraz kolej na kolejny składnik naszego Dania-dynię. Obieramy go ze skórki, a także rdzenia i nasion. Pokrój na kawałki - takie same jak wieprzowina.
wlej wodę do rondla i włóż do niego mięso wieprzowe. Gdy bulion się zagotuje, zmniejsz światło do małego i gotuj do miękkości. 15 minut przed końcem gotowania włóż kawałki dyni do rondla i Posol naczynie.
po przygotowaniu zupy wieprzowej dodajemy do niej glutaminian sodu. Po wymieszaniu wszystkiego podajemy go na stole. Zupa wieprzowa pieprzowa jest najlepiej na talerzach, a najlepiej białym pieprzem, cóż, bardziej mi się podoba.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Schab surowy wędzony - 469   kcal/100g
  • Schab - 242   kcal/100g
  • Glutaminian sodu - 110   kcal/100g

Podobne przepisy