skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty
Krok 2:
Płukanie wieprzowiny
Krok 3:
Kroimy w kostkę
Krok 4:
Włóż do ciepłej wody
Krok 5:
Odsącz pierwszy bulion
Krok 6:
Pokrój dynię w kostkę
Krok 7:
Włóż mięso do nowej wody
Krok 8:
Po ugotowaniu mięsa pomiń dynię
Krok 9:
Solim
Krok 10:
Zupa prawie ugotowana, dodaj glutaminian sodu
Krok 11:
aby przygotować naszą zupę wieprzową, dokładnie spłucz schab, pokrój go na małe kawałki. Włóż schab do ciepłej wody i podgrzej wodę do wrzenia. Rosół następnie solą.
a teraz kolej na kolejny składnik naszego Dania-dynię. Obieramy go ze skórki, a także rdzenia i nasion. Pokrój na kawałki - takie same jak wieprzowina.
wlej wodę do rondla i włóż do niego mięso wieprzowe. Gdy bulion się zagotuje, zmniejsz światło do małego i gotuj do miękkości. 15 minut przed końcem gotowania włóż kawałki dyni do rondla i Posol naczynie.
po przygotowaniu zupy wieprzowej dodajemy do niej glutaminian sodu. Po wymieszaniu wszystkiego podajemy go na stole. Zupa wieprzowa pieprzowa jest najlepiej na talerzach, a najlepiej białym pieprzem, cóż, bardziej mi się podoba.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dynia - 29 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Schab surowy wędzony - 469 kcal/100g
- Schab - 242 kcal/100g
- Glutaminian sodu - 110 kcal/100g