marynata z ryżem wegetariańska
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój marchewki, korzeń selera i cebulę w małe kostki, a ziemniaki w kostkę. Następnie pokrój ogórki na małe kostki i pozostaw na patelni w niewielkiej ilości wody do połowy ugotowanej.
ryż należy gotować prawie do miękkości. Wszystkie warzywa z wyjątkiem ogórków powinny być smażone. Zagotuj bulion warzywny i dodaj do niego ziemniaki. Gdy tylko zauważysz, że ziemniaki są prawie gotowe, dodaj ugotowany ryż, liść laurowy, warzywa i gotuj składniki, aż będą ugotowane.
pod koniec gotowania pozostaje dodać ogórki do zupy (wraz z wodą, w której były duszone) i sól według własnych upodobań. Jedzenie jest gotowe do spożycia!
podawaj marynatę z ryżem do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g