śmietanka czekoladowa & quot; kawa z mlekiem"

przyjemne w smaku ciasto czekoladowe, które jest bardzo pozytywne. Aby przygotować doskonałą śmietanę czekoladową & quot; kawa z mlekiem & quot; nie potrzeba tak wielu produktów i wysiłku, a rezultatem jest po prostu objadanie się. Trudno się oderwać, dlatego dbając o sylwetkę lepiej gotować tylko na święta, w przeciwnym razie będziesz musiał poważnie zmienić swoją garderobę. Ale czasami możesz sobie pozwolić na tak pyszne jedzenie.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 4 g
tłuszcze 23 % 17 g
węglowodany 71 % 52 g
377 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.

najpierw pocieram jajka i cukier, mieszam ze śmietaną, skondensowanym mlekiem z kilkoma łyżkami kakao, a także sodą gaszoną. Wsypując trochę mąki, zagniatam ciasto, które następnie dzielę na dwie części. Z każdego pieczę ciasto na śmietanę. Po upieczeniu ciast ostrożnie je przycinam, aby były okrągłe. Przycinanie w okruchy. Przecinam każde ciasto na pół, aby uzyskać w sumie cztery. Praca jest bardzo cienka, chłodzę ciasta przed ich wykonaniem. W młynku do kawy mielę cukier na proszek. Krem robię, ubijając mleko skondensowane i kawę z cukrem pudrem w mikserze. Posmaruj każde ciasto warstwą kremu i uformuj ciasto, posmaruj boki kremem. Całą powierzchnię śmietany równomiernie posypuję drobnym okruchem. Czekoladowa śmietana "kawa z mlekiem" jest gotowa i możesz zadzwonić do gości lub zjeść ją sam. To już kwestia gustu. Z tym przepisem kulinarnym zapoznałem się we wczesnej młodości. Powiedział mi jego przyjaciel. To ciasto było kiedyś bardzo popularne na przyjęciach studenckich. W kuchni rosyjskiej znanych jest wiele przepisów kulinarnych na kwaśną śmietanę, ale ten jest szczególnie smaczny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Kawa naturalna, mielona - 201   kcal/100g
  • Kawa - 94   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy