kasza gryczana z grzybami chuda
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc na początek pokrój cebulę i czosnek na pół pierścienia. Pieczarki (wziąłem pieczarki) kroimy w średniej wielkości plasterki. Bierzemy małą patelnię, podgrzewamy olej neumasowy i smażymy cebulę i czosnek przez 2-3 minuty. Następnie dodaj do nich pieczarki, a także smaż je przez 5-7 minut. Teraz dodaj wcześniej umytą kaszę gryczaną na patelnię, wlej również 2 szklanki czystej wody, dodaj trochę soli do smaku. Dusimy całą tę masę do miękkości, nie zapominając o mieszaniu. Kiedy nasza chuda owsianka jest gotowa, zdejmij ją z ognia, pozwól jej trochę ostygnąć, połóż na talerzach i podawaj, po udekorowaniu ziołami.
Chuda kasza gryczana z grzybami jest gotowa! Smacznego!!!
Chuda kasza gryczana z grzybami jest gotowa! Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g