Zupa rybna ze świeżych karpi z warzywami

smak tego dania może doprowadzić do szaleństwa! Przepis kulinarny, którym się z Tobą podzielę, pozwoli Ci cieszyć się pysznym uchem. Jedzenie jest idealne dla wszystkich miłośników owoców morza. Ucho karpia okazuje się bardzo smaczne.
@ rishk@Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 8 g
tłuszcze 15 % 3 g
węglowodany 45 % 9 g
89 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

przygotuj karpie, oczyść, umyj, odetnij głowy,pokrój rybę na porcje. Usuń skrzela z głów i dobrze spłucz głowy.
obierz marchewki i ziemniaki, pokrój na kawałki. Umieść garnek z wodą na kuchence, włóż warzywa, zagotuj, Posol. Dodaj kawałki karpia wraz z głowami. Ryba gotuje się bardzo szybko, dosłownie w 5-7 minut. Dodaj zieloną cebulę (jeśli nie ma zielonej, dodaj cebulę, ale kilka minut przed złożeniem ryby).
pod koniec gotowania dopraw ucho przyprawami, liściem laurowym. Możesz dodać świeże zioła. Wyłącz piec, pozwól uchu parzyć przez 20 minut, wyjmij głowy i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Karp smażony - 196   kcal/100g
  • Karp gotowany - 102   kcal/100g
  • Karp świeży - 112   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy