puree z zupy dyniowej
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
na początku podsmażałam na oliwie z oliwek bezpośrednio w rondelku cebulę pokrojoną w kostkę. Tam też usmażyła pokrojony boczek. Następnie obrałem dynię ze skórki i nasion i, podobnie jak marchewki, pokroiłem w małe kostki. Dodałem dynię, marchewkę i bulion do garnka i gotowałem przez około 20 minut. Następnie wlałem bulion do blendera i zmieliłem gotowaną dynię na puree. Przed podaniem musisz posolić, pieprzyć, włożyć śmietanę i udekorować natką pietruszki. Nawiasem mówiąc, możesz zostawić część boczku, usmażyć go osobno, a następnie udekorować nim
puree z zupy dyniowej
na wierzchu podczas serwowania. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g