skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Zacznijmy od zrobienia bulionu z kurczaka. Aby to zrobić, dokładnie umyj kurczaka do zupy i pokrój go na średnie kawałki. Przejdźmy teraz do warzyw. Obierz ziemniaki, cebulę i marchewkę i pokrój w małe kostki. Stawiamy rondel wypełniony wodą na średnim ogniu, gdy woda się zagotuje, opuszczamy tam kurczaka i gotujemy do połowy przez 25-30 minut(nie zapomnij usunąć powstałej piany). Następnie dodaj wodę, zanurz ziemniaki, marchewkę i cebulę w bulionie i gotuj przez około 5 minut. Teraz wyjmujemy gotowe mięso i rozkładamy je na małe kawałki. Zanurz mięso z powrotem w bulionie. Wprowadzamy makaron do zupy i gotujemy, aż się w nim ugotuje. Po 5-7 minutach zupa jest całkowicie gotowa. Wlej zupę z kurczakiem na talerze, udekoruj ziołami, pieprzem do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g