zupa z kurczaka puree ze śmietaną piersi i pieczarek

delikatna, delikatna puree z kurczaka ma łagodny smak. Zupy z kurczaka wydają się być podobne do siebie. Ale jeśli chcesz, możesz to urozmaicić, przepraszam za kalambur, monotonię kurczaka. Na szczęście istnieją przepisy kulinarne. I stopniowo dla wielu zupa z puree z kurczaka staje się najbardziej ukochanym i pożądanym jedzeniem. Zobaczmy, jak powstaje pyszna zupa z kurczaka!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 3 g
tłuszcze 56 % 5 g
węglowodany 11 % 1 g
69 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
więc podwiń rękawy! Napełnij pierś kurczaka zimną wodą. Gotuj mięso do miękkości. Oczyść grzyby i pokrój je na cienkie talerze. Rozpuść trochę masła na patelni i dodaj do niego grzyby. Trzeba je ugasić, ale nie na długo. 
następnie dodaj smażone grzyby do kurczaka i kontynuuj gotowanie, aż będzie gotowe. Wyciągamy pierś z kurczaka z bulionu, łapiemy wszystkie grzyby łyżką cedzakową. Pozostawiając część grzybów do dekoracji. Rozłóż mięso z kurczaka na włókna, zmiel je w blenderze z dodatkiem niewielkiej ilości bulionu. Zrobimy to samo z pieczarkami.
wymieszaj kleik grzybowy i mięsny i dodaj do zupy. Po stopieniu pozostałego masła na patelni dodaj do niego mąkę. Smażyć na złoty kolor i włożyć śmietanę, mieszając, aby uniknąć grudek. I wlej to do zupy.
Wrzuć całą śmietanę do puree z zupy, trzymaj patelnię na ogniu, aż wszystko się rozgrzeje, ale nie zagotuje. Dopraw solą i mielonym pieprzem do smaku. Wlej zupę na talerze i udekoruj posiekanymi ziołami.
nawiasem mówiąc, zupa okaże się pyszna bez smażenia mąki. A jeśli wydaje ci się mdły, dodajmy do niego trochę zmiażdżonego czosnku przed wyłączeniem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy