Zupa Pieczarkowa ze śmietaną

delikatna i aromatyczna zupa kremowa to doskonałe danie dla całej rodziny. Zupa krem, według wielu, jedzenie nie jest dla zwykłych ludzi. Często, mówiąc o tym daniu, ludzie postrzegają tę zupę jako rodzaj diety leczniczej. Ale to, zauważam, pyszna zupa! Dziś przygotowujemy kremową zupę z pieczarek. Wypróbowałem przepis kulinarny, za jakość odpowiadam głową!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 60 % 6 g
węglowodany 10 % 1 g
74 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podsmaż cebulę.Dodaj pieczarki.Smażyć 10 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wprowadzamy mieszając mąkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj bulion.Doprowadzić do wrzenia.Następnie dodaj bukiet zieleni.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pieczarki z zupy mielimy, dodajemy do bulionu

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ubij żółtka,wymieszaj ze śmietaną.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Mieszając, wlej śmietanę do zupy.Sól, pieprz.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

drobno posiekaj grzyby i cebulę. Wyślij cebulę na patelnię i lekko usmaż na maśle. Następnie dodaj pieczarki i ciągle mieszając smaż przez 5-10 minut. Wciąż mieszając, Wprowadzamy tutaj mąkę i zalewamy wszystko bulionem (musisz go wcześniej ugotować, bulion z kurczaka lub wołowiny jest tutaj dobry). Doprowadź zupę do wrzenia. Podczas gdy trochę się gotuje, dodaj do niego łodygi koperku, pietruszki i selera (dobrze byłoby je wcześniej związać pęczkiem) i gotuj wszystko na małym ogniu przez 30-40 minut.

następnie wyjmij zielenie. Wlać bulion przez sito do miski. Przepuść pieczarki przez maszynę do mięsa i przetrzyj tę masę przez sito (okaże się to doskonale w blenderze). Masę, którą mamy, wymieszaj z bulionem. Lekko ubij żółtka i wymieszaj ze śmietaną. Teraz-uwaga! Wszystko to, ciągle mieszając, wlej cienką strużkę do zupy. A teraz-czas na sól i pieprz kremową zupę z pieczarek według własnego gustu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy