skład / składniki
gotowanie krok po kroku
borowiki to szlachetne grzyby. I chociaż ich cena jest dość wysoka, to z nich uzyskuje się najlepsze dania. Ogólnie bardzo lubię różnego rodzaju zupy, w tym z grzybów. Dlatego teraz chciałbym podzielić się z wami kulinarnym przepisem na jedzenie - zupę z borowików. Na początek oczywiście wybieramy borowiki, ponieważ borowiki, podobnie jak wiele innych grzybów, ciemnieją podczas gotowania. Następnie spłucz, dokładnie wyczyść (odrzucając robaki) i pokrój na małe plasterki. Następnie ponownie dobrze je spłucz i gotuj na średnim ogniu. Po zagotowaniu grzybów należy usunąć pianę. Następnie dodaj masę, wrzuć kilka groszków czarnego pieprzu (do smaku). W tym czasie obieramy ziemniaki, kroimy je na małe plasterki i wrzucamy do zupy. Teraz bierzemy cebulę i siekamy ją, a następnie smażymy na patelni w oleju roślinnym na złoty kolor i dodajemy do gotowanego bulionu. Po około 10 minutach dodaj drobno posiekane warzywa i zieloną cebulę.- Zupa gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g