Zupa solanka rybna z kapusty morskiej z jajkiem

Lekka solanka rybna-Królewska zupa, obfita i pyszna! Miałem szczęście spróbować solanki rybnej w jednej restauracji. Zaintrygowała mnie jego szczególna prostota i jednocześnie niezwykły gust. Solanka rybna to przepis, którego nauczyłem się od znajomego, który tam pracował. Chociaż przygotowanie tej zupy jest bardzo proste, jej smak jest świetny.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 5 g
19 kcal
IG: 50 / 50 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

sugerujemy zapoznanie się z jedną z metod przygotowania tego dania. 

 drobno posiekaj cebulę i marynuj ją z przyprawami w sosie sojowym. Ugotuj ryż do średniej miękkości i dodaj filety rybne do ryżu i kontynuuj gotowanie do miękkości. Następnie wlej płyn z kapusty morskiej, wyciśnij go i dodaj do naszej mieszanki. Następnie wyjmij cebulę z marynaty i dodaj do zupy w ten sam sposób. Wstrząśnij jajkiem w osobnej misce, a następnie wlej je na patelnię, szybko mieszając. Po wykonanej operacji zdejmij patelnię z ognia, aby cebula trochę chrupała i nie gotowała się. Jedzenie jest gotowe do podania!

 solanka rybna jest podawana zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!


kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Kapusta morska - 5   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g

Podobne przepisy