zupa solanka rybna z kapusty morskiej z jajkiem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
sugerujemy zapoznanie się z jedną z metod przygotowania tego dania.
drobno posiekaj cebulę i marynuj ją z przyprawami w sosie sojowym. Ugotuj ryż do średniej miękkości i dodaj filety rybne do ryżu i kontynuuj gotowanie do miękkości. Następnie wlej płyn z kapusty morskiej, wyciśnij go i dodaj do naszej mieszanki. Następnie wyjmij cebulę z marynaty i dodaj do zupy w ten sam sposób. Wstrząśnij jajkiem w osobnej misce, a następnie wlej je na patelnię, szybko mieszając. Po wykonanej operacji zdejmij patelnię z ognia, aby cebula trochę chrupała i nie gotowała się. Jedzenie jest gotowe do podania!
solanka rybna jest podawana zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Kapusta morska - 5 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g