skład / składniki
gotowanie krok po kroku
są dni, kiedy trzeba nakarmić całą Orawę ludzi, ale nie ma czasu i chęci na przygotowanie trudnego jedzenia. Przepis na zupę z kurczaka z makaronem jest prosty i możemy poświęcić minimum czasu na ogromny garnek zupy.
w dużym rondlu gotuj kurczaka w całości, aż będzie ugotowany. Następnie wyjmujemy go z bulionu na osobny talerz. Dodaj marchewki pokrojone w paski, seler i zielony groszek do bulionu. Groszek może być używany w puszkach. i możesz zamrozić. Dodaj kostki bulionowe i gotuj, aż warzywa będą gotowe. Pokrój gotowanego kurczaka na kawałki i wróć do bulionu, dodając wermiszel, sól i pieprz. Podczas gotowania makaronu cebulę cienko kroimy w półpierścienie i smażymy na złoty kolor w niewielkiej ilości oleju roślinnego. Jak tylko makaron zostanie ugotowany, wlej tosty na patelnię? i jeszcze raz doprowadzamy do wrzenia.
taką zupę należy zjeść natychmiast, ponieważ makaron, gdy jest długo w płynie, pęcznieje i traci elastyczność. Jeśli nie planujesz od razu podawać, najlepiej ugotować makaron osobno, schłodzić w zimnej wodzie i wymieszać z olejem roślinnym. A kiedy podajesz, Dodaj do talerzy i polej zupą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g