pyszna zupa z kurczakiem, selerem i makaronem

Łatwa i pyszna zupa na zdrowy obiad. Zupa z kurczaka z makaronem stanowi jedno z dań naszej rodzinnej codziennej diety. Trudno wymyślić coś prostszego, przynajmniej z zup. Jeśli nie chcesz długo bawić się gotowaniem, zupa z kurczaka z makaronem jest odpowiednim rozwiązaniem.
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 7 g
tłuszcze 19 % 5 g
węglowodany 54 % 14 g
127 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.

są dni, kiedy trzeba nakarmić całą Orawę ludzi, ale nie ma czasu i chęci na przygotowanie trudnego jedzenia. Przepis na zupę z kurczaka z makaronem jest prosty i możemy poświęcić minimum czasu na ogromny garnek zupy.
w dużym rondlu gotuj kurczaka w całości, aż będzie ugotowany. Następnie wyjmujemy go z bulionu na osobny talerz. Dodaj marchewki pokrojone w paski, seler i zielony groszek do bulionu. Groszek może być używany w puszkach. i możesz zamrozić. Dodaj kostki bulionowe i gotuj, aż warzywa będą gotowe. Pokrój gotowanego kurczaka na kawałki i wróć do bulionu, dodając wermiszel, sól i pieprz. Podczas gotowania makaronu cebulę cienko kroimy w półpierścienie i smażymy na złoty kolor w niewielkiej ilości oleju roślinnego. Jak tylko makaron zostanie ugotowany, wlej tosty na patelnię? i jeszcze raz doprowadzamy do wrzenia.
taką zupę należy zjeść natychmiast, ponieważ makaron, gdy jest długo w płynie, pęcznieje i traci elastyczność. Jeśli nie planujesz od razu podawać, najlepiej ugotować makaron osobno, schłodzić w zimnej wodzie i wymieszać z olejem roślinnym. A kiedy podajesz, Dodaj do talerzy i polej zupą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy