skład / składniki
gotowanie krok po kroku
pieczarki-grzyby są bardzo wygodne w przygotowaniu. Ponadto pieczarek nie można zatruć. Z tych dwóch powodów często umieszcza się je w żywności w krajach europejskich. Ale przede wszystkim pieczarki kochają w swojej ojczyźnie - we Francji. Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że zwykle robią zupy-kremy,zupy-puree. Ale to kulinarny przepis na zupę grzybową z pieczarek z zwykłej odmiany, która nie należy do francuskiej egzotyki.
obierz i drobno posiekaj cebulę. Pieczarki kroimy w talerze i odkładamy kilka kawałków na bok. Przydadzą się nam na surowo.
pokrój pierś z kurczaka na małe kawałki. Wlej oliwę z oliwek na patelnię i smaż w niej cebulę przez minutę. Następnie dodaj pieczarki i mięso z kurczaka. Smażyć wszystko prawie do miękkości i napełnić wodą. Dodaj kostkę bulionową i posiekaną zieloną cebulę (4 łodygi). Gotuj wszystko na średnim ogniu przez około 10 minut. Jeśli woda mocno się zagotowała, a zupa okazała się gęsta, możesz dodać trochę więcej wody. Sól i pieprz do smaku.
rozlewamy zupę z pieczarek na talerze. A tutaj wszystko jest przeznaczone na dwie porcje. Do każdego talerza dodajemy surowe posiekane pieczarki i pozostałą drobno posiekaną zieloną cebulę. Możesz również dodać trochę pokruszonej czerwonej gorzkiej papryki. Dla smaku i piękna.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Kostka bulionowa - 40 kcal/100g