Zupa grzybowa z kurczakiem i szalotką z pieczarek

zupa z kurczaka z grzybami zaspokoi głód bez szkody dla sylwetki! Zupa grzybowa z pieczarek nie jest często wykonywana. W sumie miałem go kilka razy w życiu, kiedy brałem się za jego gotowanie. A zdjęcia tego przepisu przedstawiają wygląd zupy, jaką miałem.
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 5 g
tłuszcze 45 % 5 g
węglowodany 9 % 1 g
62 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

pieczarki-grzyby są bardzo wygodne w przygotowaniu. Ponadto pieczarek nie można zatruć. Z tych dwóch powodów często umieszcza się je w żywności w krajach europejskich. Ale przede wszystkim pieczarki kochają w swojej ojczyźnie - we Francji. Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że zwykle robią zupy-kremy,zupy-puree. Ale to kulinarny przepis na zupę grzybową z pieczarek z zwykłej odmiany, która nie należy do francuskiej egzotyki.

 obierz i drobno posiekaj cebulę. Pieczarki kroimy w talerze i odkładamy kilka kawałków na bok. Przydadzą się nam na surowo.

 pokrój pierś z kurczaka na małe kawałki. Wlej oliwę z oliwek na patelnię i smaż w niej cebulę przez minutę. Następnie dodaj pieczarki i mięso z kurczaka. Smażyć wszystko prawie do miękkości i napełnić wodą. Dodaj kostkę bulionową i posiekaną zieloną cebulę (4 łodygi). Gotuj wszystko na średnim ogniu przez około 10 minut. Jeśli woda mocno się zagotowała, a zupa okazała się gęsta, możesz dodać trochę więcej wody. Sól i pieprz do smaku.

  rozlewamy zupę z pieczarek na talerze. A tutaj wszystko jest przeznaczone na dwie porcje. Do każdego talerza dodajemy surowe posiekane pieczarki i pozostałą drobno posiekaną zieloną cebulę. Możesz również dodać trochę pokruszonej czerwonej gorzkiej papryki. Dla smaku i piękna.


kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Szalotka - 72   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Kostka bulionowa - 40   kcal/100g

Podobne przepisy