Zupa gulaszowa
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
na początek podgrzej niewielką ilość tłuszczu w małym rondlu, włóż do niego drobno posiekaną cebulę i dobrze wymieszaj całą masę. Następnie włóż wstępnie umytą i pokrojoną wołowinę do naszego rondla na małe kawałki. Posyp solą i czerwoną papryką i lekko smaż na małym ogniu przez kilka minut. Po 2-3 minutach stopniowo wlewaj pół liry wody. Gdy mięso jest prawie ugotowane, włóż ziemniaki pokrojone w średniej wielkości kostkę do rondla i dodaj więcej wody, pomidora i gotuj, aż będą całkowicie ugotowane.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g