Zupa jarzynowa z kapustą, papryką i pomidorami na odchudzanie

broń przeciwko wadze-zupa jarzynowa, gotuj i schudnij każdego dnia! Zupa jarzynowa na odchudzanie to przepis wśród najpopularniejszych w dietetyczny menu. Klasyka, że tak powiem, jest podstawą, z której wyszło kilkanaście receptur przeznaczonych dla osób odchudzających się.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 89 % 8 g
41 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

oczywiście każda dziewczyna i kobieta chce wyglądać młodo i pięknie tak długo, jak to możliwe, być szczupła. W tym celu konieczne jest systematyczne Uprawianie sportu i prawidłowe odżywianie. Nie mówię o tym, że musisz przestrzegać surowych, wyczerpujących diet, po prostu jeść często i po trochu, a także raz w tygodniu organizować sobie dni postu. To właśnie o jedzeniu na takie dni będzie teraz mowa. Podzielę się z wami kulinarnym przepisem na zupę jarzynową na odchudzanie i zdrowy tryb życia. Aby to zrobić, musimy wziąć wszystkie powyższe warzywa, dokładnie je umyć, osuszyć czystym ręcznikiem i pokroić na kawałki (mogą być małe lub duże, niektóre warzywa można zetrzeć). Następnie zalej przygotowane warzywa czystą wodą, dopraw masę i dodaj sól do smaku. Pokrój warzywa na małe lub średnie kawałki i przykryj wodą. Stawiamy rondel na dużym ogniu i gotujemy zupę przez około 10-12 minut. Następnie zmniejsz ogień do minimum i kontynuuj gotowanie, aż warzywa będą w pełni ugotowane.


kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kostka bulionowa - 40   kcal/100g

Podobne przepisy