skład / składniki
gotowanie krok po kroku
oczywiście każda dziewczyna i kobieta chce wyglądać młodo i pięknie tak długo, jak to możliwe, być szczupła. W tym celu konieczne jest systematyczne Uprawianie sportu i prawidłowe odżywianie. Nie mówię o tym, że musisz przestrzegać surowych, wyczerpujących diet, po prostu jeść często i po trochu, a także raz w tygodniu organizować sobie dni postu. To właśnie o jedzeniu na takie dni będzie teraz mowa. Podzielę się z wami kulinarnym przepisem na zupę jarzynową na odchudzanie i zdrowy tryb życia. Aby to zrobić, musimy wziąć wszystkie powyższe warzywa, dokładnie je umyć, osuszyć czystym ręcznikiem i pokroić na kawałki (mogą być małe lub duże, niektóre warzywa można zetrzeć). Następnie zalej przygotowane warzywa czystą wodą, dopraw masę i dodaj sól do smaku. Pokrój warzywa na małe lub średnie kawałki i przykryj wodą. Stawiamy rondel na dużym ogniu i gotujemy zupę przez około 10-12 minut. Następnie zmniejsz ogień do minimum i kontynuuj gotowanie, aż warzywa będą w pełni ugotowane.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kostka bulionowa - 40 kcal/100g