zupa na mleku z makaronem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
w jednym rondlu gotuj 200 gramów wermiszelu, najlepiej twardych odmian, aż do ugotowania. W drugim rondlu zagotuj 1 litr mleka do wrzenia. Następnie połącz makaron i mleko, dodaj 2 łyżki cukru i gotuj na małym ogniu przez 4 minuty. Na koniec włóż 20 g masła do głębokich talerzy i napełnij go gotową zupą. Jedzenie jest gotowe do publicznego spożycia.
zupa mleczna z makaronem podawana na ciepło. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g