skład / składniki
metoda gotowania
podczas postu należy przestrzegać określonej diety i spożywać nieco inne jedzenie. A teraz podzielę się z wami przepisem kulinarnym "zupa jarzynowa puree". Tak więc, aby rozpocząć, demontujemy kalafior na korzenie, myjemy go, gotujemy połowę kapusty w osolonej wrzącej wodzie przez około 15-20 minut. Dusić drugą część kapusty z olejem przez około 20 minut.
teraz dusimy cukinię. Warzywa powinny stać się miękkie, nie można ich smażyć. Następnie podgrzej masło w małym rondlu i usmaż czosnek i pory z przyprawami. Teraz dodaj marchewki, mleko i gotuj z przykrytą pokrywką. Następnie w osobnym pojemniku dusimy pomidory i cukier z bazylią, doprowadzamy do wrzenia na silnym płomieniu. Dodaj wierzchołki buraków. Następnie zmniejsz płomień, Zamknij rondel pokrywką i gotuj przez 15 minut. Następnie włóż duszone warzywa do blendera i posiekaj je. Teraz ponownie dodaj bulion, wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie rozcieńczamy stopiony ser we wrzącej wodzie. Na koniec delikatnie podgrzej wszystko razem i podawaj. Do gotowej zupy jarzynowej można dodać posiekane warzywa lub cebulę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Liście buraka - 12 kcal/100g