zupa puree z kalafiora, cukinii, pomidorów i blatów

miękki, delikatny i pachnący-spodoba się nawet smakoszom!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 3 g
tłuszcze 50 % 8 g
węglowodany 31 % 5 g
79 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

podczas postu należy przestrzegać określonej diety i spożywać nieco inne jedzenie. A teraz podzielę się z wami przepisem kulinarnym "zupa jarzynowa puree". Tak więc, aby rozpocząć, demontujemy kalafior na korzenie, myjemy go, gotujemy połowę kapusty w osolonej wrzącej wodzie przez około 15-20 minut. Dusić drugą część kapusty z olejem przez około 20 minut.

teraz dusimy cukinię. Warzywa powinny stać się miękkie, nie można ich smażyć. Następnie podgrzej masło w małym rondlu i usmaż czosnek i pory z przyprawami. Teraz dodaj marchewki, mleko i gotuj z przykrytą pokrywką. Następnie w osobnym pojemniku dusimy pomidory i cukier z bazylią, doprowadzamy do wrzenia na silnym płomieniu. Dodaj wierzchołki buraków. Następnie zmniejsz płomień, Zamknij rondel pokrywką i gotuj przez 15 minut. Następnie włóż duszone warzywa do blendera i posiekaj je. Teraz ponownie dodaj bulion, wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie rozcieńczamy stopiony ser we wrzącej wodzie. Na koniec delikatnie podgrzej wszystko razem i podawaj. Do gotowej zupy jarzynowej można dodać posiekane warzywa lub cebulę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Liście buraka - 12   kcal/100g

Podobne przepisy