skład / składniki
gotowanie krok po kroku
wystarczy ugotować zwykłą zupę jarzynową i dodać do niej kilka świeżych grzybów - dla smaku.
aby zrobić zupę grzybową, potrzebujesz małych pieczarek. Należy je umyć, a następnie drobno pokruszyć. Po zgaszeniu szczypiorków w maśle dodaj do nich łyżkę mąki. Następnie zalej to wszystko gotowanym wcześniej bulionem warzywnym i ugotuj wszystko trochę. Następnie w blenderze posiekaj grzyby i dodaj do nich trochę mleka lub śmietany.
teraz nie musimy już gotować zupy. Ograniczmy się tylko do jego rozgrzania. Nawiasem mówiąc, zupy z grzybów leśnych są wyjątkowo aromatyczne i bogate.
jeśli zrobisz zupę z suszonych grzybów. Następnie musisz je namoczyć przez 3-4 godziny. Następnie gotujemy je w tej samej wodzie, cały czas mieszając. Gdy grzyby będą gotowe, odcedź bulion, włóż do niego marchewkę, pietruszkę i cebulę, które wstępnie drobno posiekamy i smażymy na oleju. Jak tylko zupa się zagotuje, możesz włożyć do niej makaron(lepiej-makaron!). Teraz upewnij się, że makaron się nie rozłożył, ale był trochę twardy.
włóż pokrojone grzyby do gotowej zupy. Podawaj na stole ze śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g