skład / składniki
gotowanie krok po kroku
teraz powiem Ci, jak przygotować to danie. Zaczynamy więc od dokładnego umycia żeber wołowych pod bieżącą wodą. Następnie pokrój je na kawałki, napełnij zimną wodą i podpal. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz płomień i gotuj, aż wołowina będzie całkowicie gotowa.
teraz wyjmujemy mięso z bulionu i wkładamy wcześniej umyty groszek. Gotuj fasolę przez 25-30 minut. Teraz drobno posiekaj cebulę. Rozgrzej olej roślinny na patelni, włóż cebulę i smaż, aż będzie przezroczysta z mieloną zirą.
teraz dodaj całą tę masę do garnka z groszkiem. Gotuj zupę, zdejmij z ognia i ostudź. Następnie zmiksuj go w blenderze i wlej z powrotem do rondla.
dodaj pokrojone kawałki mięsa do zupy i ponownie zagotuj. Gotową zupę rozlewamy na talerze, podajemy ozdobioną zielenią.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowi suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Suszony groszek - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g