zupa miso
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
Tofu do zupy powinno być gęste, to ważne. Spuszczamy nadmiar płynu, lekko suszymy go serwetką i kroimy w równe kostki o szerokości dwóch i pół centymetra. Bulion Dashi kładziemy na kuchence, doprowadzamy do wrzenia na małym ogniu i wlewamy drobno posiekane grzyby. Kontynuuj gotowanie przez dwie lub trzy minuty. Teraz z kilku łyżek bulionu i brązowej przyprawy Miso robimy jednorodną mieszankę i wlewamy do zupy. Włóż drobno posiekaną zieloną cebulę i tofu. Nasza zupa nie powinna się teraz gotować, więc uważnie ją obserwujemy. Gdy tylko będzie gotowy do wrzenia, natychmiast wyjmij patelnię z pieca. Podawaj zupę miso na gorąco.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Shiitake - 34 kcal/100g
- Miso - 199 kcal/100g
- Pasta Miso - 199 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g