zupa miso

niezwykle zdrowy przepis na japońskie jedzenie! Aby przygotować zupę miso przepis na kuchnię japońską, najpierw musisz udać się do sklepu z japońskimi produktami i kupić wszystko, czego potrzebujesz. W przeciwnym razie otrzymasz zwykłą zupę o znanym, długo badanym smaku. Radzę to zrobić i spróbować ugotować ten przepis kulinarny-morze przyjemności z procesu, a wynik będzie gwarantowany.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 67 % 2 g
tłuszcze 33 % 1 g
węglowodany 0 % 0 g
15 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

Tofu do zupy powinno być gęste, to ważne. Spuszczamy nadmiar płynu, lekko suszymy go serwetką i kroimy w równe kostki o szerokości dwóch i pół centymetra. Bulion Dashi kładziemy na kuchence, doprowadzamy do wrzenia na małym ogniu i wlewamy drobno posiekane grzyby. Kontynuuj gotowanie przez dwie lub trzy minuty. Teraz z kilku łyżek bulionu i brązowej przyprawy Miso robimy jednorodną mieszankę i wlewamy do zupy. Włóż drobno posiekaną zieloną cebulę i tofu. Nasza zupa nie powinna się teraz gotować, więc uważnie ją obserwujemy. Gdy tylko będzie gotowy do wrzenia, natychmiast wyjmij patelnię z pieca. Podawaj zupę miso na gorąco.


kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Shiitake - 34   kcal/100g
  • Miso - 199   kcal/100g
  • Pasta Miso - 199   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy