zupa z dyni puree
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc na początek pokrój cebulę na 4 części i posiekaj. Teraz bierzemy cukinię i kroimy ją w kostkę. Następnie podajemy cebulę na części masła, dodajemy posiekaną cukinię, sól, zalewamy ciepłym mlekiem i dusimy pod pokrywką przez 10 minut. Następnie smażyć mąkę bez oleju, ostudzić, rozcieńczyć wodą, dobrze wymieszać. Teraz posiekaj gotową cebulę i cukinię za pomocą blendera. Wlej mąkę rozcieńczoną wodą do zupy. Po dodaniu wody do puree z cukinii (może to być bulion warzywny lub bulion), doprowadzając do konsystencji puree z zupy. Doprowadź zupę do wrzenia. Następnie wlej ubite żółtka do zupy, zagotuj zupę i zdejmij z ognia. Podawaj zupę puree z natką pietruszki i cienko pokrojonym ogórkiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Por - 33 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g