skład / składniki
metoda gotowania
wszystkie narody na każde święto serwują jedzenie związane z historią lub legendami tego święta. Na Halloween jemy dynię. Po pierwsze dlatego, że głowa dyni "Lantern Jack" jest symbolem nocy przed Dniem Wszystkich Świętych, a po drugie dlatego, że jest to czas zbierania ostatnich dyń z łóżek. Krótko mówiąc, mamy dużo dyni - trzeba ją jeść.
przepis na krem z dyni z masłem orzechowym powinien spodobać się dzieciom. Najpierw ugotuj odpowiednią ilość dyni i słodkich ziemniaków. I zamieniamy je w puree z blendera. W rondelku na średnim ogniu rozpuść masło i stopniowo dodawaj do niego puree z dyni, bataty i masło orzechowe. Upewnij się, że masło orzechowe jest gładkie, bez całych orzechów. Wlej bulion z kurczaka, dodaj sól i pieprz i wszystko bardzo dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień. Gotuj przez dwadzieścia minut. Powinniśmy mieć luksusową kremową zupę o jasnopomarańczowym kolorze.
podawaj na gorąco. Zupę posyp drobno posiekaną zieloną cebulą. Osobno umieść śmietanę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Masło orzechowe - 895 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Batat - 86 kcal/100g