zupa z puree z dyni z masłem orzechowym

oryginalne danie podbije Cię swoim aromatem i wyrafinowanym smakiem!
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 2 g
tłuszcze 71 % 17 g
węglowodany 21 % 5 g
177 kcal
IG: 20 / 40 / 40

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

wszystkie narody na każde święto serwują jedzenie związane z historią lub legendami tego święta. Na Halloween jemy dynię. Po pierwsze dlatego, że głowa dyni "Lantern Jack" jest symbolem nocy przed Dniem Wszystkich Świętych, a po drugie dlatego, że jest to czas zbierania ostatnich dyń z łóżek. Krótko mówiąc, mamy dużo dyni - trzeba ją jeść.
przepis na krem z dyni z masłem orzechowym powinien spodobać się dzieciom. Najpierw ugotuj odpowiednią ilość dyni i słodkich ziemniaków. I zamieniamy je w puree z blendera. W rondelku na średnim ogniu rozpuść masło i stopniowo dodawaj do niego puree z dyni, bataty i masło orzechowe. Upewnij się, że masło orzechowe jest gładkie, bez całych orzechów. Wlej bulion z kurczaka, dodaj sól i pieprz i wszystko bardzo dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień. Gotuj przez dwadzieścia minut. Powinniśmy mieć luksusową kremową zupę o jasnopomarańczowym kolorze.
podawaj na gorąco. Zupę posyp drobno posiekaną zieloną cebulą. Osobno umieść śmietanę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Masło orzechowe - 895   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Batat - 86   kcal/100g

Podobne przepisy