skład / składniki
gotowanie krok po kroku
krótko mówiąc, weź patelnię i grubym dnem, wlej tam oliwę z oliwek i włóż również masło. Tam drobno posiekana cebula i czosnek. Poczekaj, aż stanie się przezroczysty. W międzyczasie gotuj kalafior. Po pierwsze, ugotowałem go w całości, daj spokój, dobrzy ludzie w telewizji zasugerowali, że należy go pokroić w kwiaty. Więc pokrój go w kwiaty i gotuj przez 10 minut. W rondelku, w którym masz cebulę z czosnkiem, włóż pokrojone ziemniaki i gotowaną kapustę, wlej trochę bulionu, w którym został ugotowany, sól i gotuj, aż ziemniaki dojdą. Wyciągnij warzywa i zmiel je w blenderze. To ja po książkowo napisałam, nie mam takiej rzeczy, więc przez durszlak ich kucharka żyłam, tak się złożyło, ale ten blender i tak kupię. Teraz to puree ponownie dodaj trochę wody, śmietany do rondla i podgrzewaj przez 3 minuty.
pokrój biały chleb w kostkę i przytrzymaj w gorącym piekarniku na złoty kolor. Zetrzyj ser na grubej tarce. Zupa na talerzach, a na wierzchu ten chleb i ser, a także trochę zieleni, piękno. Moja mała bardzo lubi tę zupę, prawdopodobnie jest przydatna dla wszystkich dzieci, ale nie jestem naukowcem, Nie wiem dokładnie, mówię tak, jak jest.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g