zupa puree z kalafiora jest szybka i smaczna

niezwykle zdrowa i łatwa zupa dla tych, którzy chcą być w formie! Czasami oglądasz telewizję, a tak ważni siedzą przy stole i jedzą łyżkami z talerzy coś dziwnego, zupę, owsiankę lub coś innego niezrozumiałego. Pasja jak spróbować. Obejrzałem taki film, a potem kupiłem książkę, na której podstawie nakręcono ten film. I co się okazało-jedli zupę, ale nie prostą, ale zupę puree z kalafiora. Ja też nie jestem łykaczem, kupiłam kolejną książkę - teraz z przepisami kulinarnymi i ugotowałam sobie takie samo jedzenie jak w telewizorze. Nic-zatwierdzone, smaczne, mówią matki, tylko z wyglądu dziwne, a więc nic-kremowa zupa kalafiorowa jest dość jadalna, a ponadto apetyczna.
dino4kaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 2 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 58 % 7 g
64 kcal
IG: 43 / 57 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

krótko mówiąc, weź patelnię i grubym dnem, wlej tam oliwę z oliwek i włóż również masło. Tam drobno posiekana cebula i czosnek. Poczekaj, aż stanie się przezroczysty. W międzyczasie gotuj kalafior. Po pierwsze, ugotowałem go w całości, daj spokój, dobrzy ludzie w telewizji zasugerowali, że należy go pokroić w kwiaty. Więc pokrój go w kwiaty i gotuj przez 10 minut. W rondelku, w którym masz cebulę z czosnkiem, włóż pokrojone ziemniaki i gotowaną kapustę, wlej trochę bulionu, w którym został ugotowany, sól i gotuj, aż ziemniaki dojdą. Wyciągnij warzywa i zmiel je w blenderze. To ja po książkowo napisałam, nie mam takiej rzeczy, więc przez durszlak ich kucharka żyłam, tak się złożyło, ale ten blender i tak kupię. Teraz to puree ponownie dodaj trochę wody, śmietany do rondla i podgrzewaj przez 3 minuty. 

pokrój biały chleb w kostkę i przytrzymaj w gorącym piekarniku na złoty kolor. Zetrzyj ser na grubej tarce. Zupa na talerzach, a na wierzchu ten chleb i ser, a także trochę zieleni, piękno. Moja mała bardzo lubi tę zupę, prawdopodobnie jest przydatna dla wszystkich dzieci, ale nie jestem naukowcem, Nie wiem dokładnie, mówię tak, jak jest.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g

Podobne przepisy