skład / składniki
metoda gotowania
ogólnie dla mnie najbardziej akceptowalnym jedzeniem są zupy, ponieważ ich konsystencja zapewnia prawidłowe trawienie i są smaczne. W moim arsenale jest kilkadziesiąt różnych przepisów kulinarnych na zupy: z mięsa i warzyw, grzybów, a nawet owoców. Jedną z moich ulubionych jest zupa z wołowiną i makaronem, po pierwsze, nie jest trudna do przygotowania, a po drugie jest niskokaloryczna. Jak to ugotować? Opowiadać. Na początek bierzemy wołowinę, myjemy ją dobrze i napełniamy zimną wodą (możesz dodać suche grzyby, aby nadać specjalnej pikanterii). Doprowadzamy mięso do wrzenia i gotujemy przez 1,5 godziny, nie zapominając o okresowym usuwaniu piany. Po tym czasie pokrój marchewki i paprykę w cienkie paski, a cebulę w cienkie półpierścienie. Przygotowane warzywa wkładamy do rondla i napełniamy gotowym bulionem wołowym. Ugotowane mięso kroimy w drobną kostkę i ponownie wkładamy do bulionu. Teraz wkładamy patelnię do ognia, solimy, pieprzymy, dodajemy zioła, wlewamy makaron i gotujemy, aż makaron będzie całkowicie ugotowany. Zupa jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal / 100g