zupa z makaronem wołowym

dla najbardziej ukochanych! Przepis na delikatną zupę! Bardzo proste!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 63 % 15 g
tłuszcze 21 % 5 g
węglowodany 17 % 4 g
122 kcal
IG: 50 / 50 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 15 min

ogólnie dla mnie najbardziej akceptowalnym jedzeniem są zupy, ponieważ ich konsystencja zapewnia prawidłowe trawienie i są smaczne. W moim arsenale jest kilkadziesiąt różnych przepisów kulinarnych na zupy: z mięsa i warzyw, grzybów, a nawet owoców. Jedną z moich ulubionych jest zupa z wołowiną i makaronem, po pierwsze, nie jest trudna do przygotowania, a po drugie jest niskokaloryczna. Jak to ugotować? Opowiadać. Na początek bierzemy wołowinę, myjemy ją dobrze i napełniamy zimną wodą (możesz dodać suche grzyby, aby nadać specjalnej pikanterii). Doprowadzamy mięso do wrzenia i gotujemy przez 1,5 godziny, nie zapominając o okresowym usuwaniu piany. Po tym czasie pokrój marchewki i paprykę w cienkie paski, a cebulę w cienkie półpierścienie. Przygotowane warzywa wkładamy do rondla i napełniamy gotowym bulionem wołowym. Ugotowane mięso kroimy w drobną kostkę i ponownie wkładamy do bulionu. Teraz wkładamy patelnię do ognia, solimy, pieprzymy, dodajemy zioła, wlewamy makaron i gotujemy, aż makaron będzie całkowicie ugotowany. Zupa jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Makaron - 135   kcal / 100g

Podobne przepisy