Zupa pomidorowa z dyni

aromatyczna i bardzo zdrowa zupa na każdy dzień.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 17 % 2 g
węglowodany 58 % 7 g
39 kcal
IG: 71 / 0 / 29

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

kulinarny przepis na tę zupę należy do kategorii domowych potraw. Bardzo smaczne i aromatyczne jedzenie. Jeśli pościsz lub jesteś wegetarianinem, ugotuj zupę w wodzie, od tego smak się nie zmieni. Aby przygotować zupę pomidorową z dynią, bierzemy 700 gramów nieobranej dyni. Następnie obierz warzywo i pokrój w kostkę. Na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek smażyć kostki dyni przez 10 minut. Następnie dodaj posiekane ząbki czosnku, liście rozmarynu, przecier pomidorowy lub drobno posiekane świeże pomidory bez skórki. Zawartość patelni doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu przez kilka minut. Pod koniec gotowania ugniatamy dynię tłuczkiem, aby pozostały bardzo małe kawałki. W garnku z wrzącą wodą lub bulionem rozprowadź zawartość patelni, posyp solą i czarnym pieprzem i zagotuj. Wlej zupę do talerzy, dekorując ziołami. Zupa pomidorowa z dynią jest gotowa, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy