zupa rybna bez kaszy
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc umieść garnek z wodą na średnim ogniu. Podczas gdy woda się nagrzewa, zajmijmy się rybami. Obierz łososia, wypatrosz go i dokładnie spłucz. Następnie pokrój na małe kawałki. Teraz obieramy ziemniaki, myjemy je również dobrze i kroimy w kostkę. Następnie obierz marchewki i cebulę i pokrój w kostkę. Teraz odmłodzimy przegotowaną wodę, dodajemy do niej ziemniaki, marchewkę, cebulę i ziarna pieprzu. Gotuj przez około 5 minut. Po tym czasie wkładamy kawałki ryby do bulionu i gotujemy masę przez kolejne około 20 minut na małym ogniu. Następnie dodaj liść laurowy i po 3-5 minutach nasze ucho jest gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g