zupa rybna bez kaszy

wspaniałe ucho o niepowtarzalnym, bogatym smaku. Cała moja rodzina pochodzi z Wołgi. Od dzieciństwa uczono mnie jeść wszystkie potrawy, które można przygotować z ryb rzecznych. Szczerze mówiąc, nigdy się nie sprzeciwiłem, ponieważ ryba przypadła mi do gustu. A teraz nadal zaskakuję mojego męża coraz to nowymi przepisami kulinarnymi na różne przekąski, dania główne, ciasta oparte na rybach rzecznych. Ale nadal szczególnie kochamy ucho łososia. I teraz powiem ci o sekretach jej przygotowania.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 5 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 30 % 3 g
47 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

więc umieść garnek z wodą na średnim ogniu. Podczas gdy woda się nagrzewa, zajmijmy się rybami. Obierz łososia, wypatrosz go i dokładnie spłucz. Następnie pokrój na małe kawałki. Teraz obieramy ziemniaki, myjemy je również dobrze i kroimy w kostkę. Następnie obierz marchewki i cebulę i pokrój w kostkę. Teraz odmłodzimy przegotowaną wodę, dodajemy do niej ziemniaki, marchewkę, cebulę i ziarna pieprzu. Gotuj przez około 5 minut. Po tym czasie wkładamy kawałki ryby do bulionu i gotujemy masę przez kolejne około 20 minut na małym ogniu. Następnie dodaj liść laurowy i po 3-5 minutach nasze ucho jest gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy